Баскетболният Черно море излезе с открито писмо заради...

14.03.2019 / 13:40 0

Баскетболен клуб Черно море Тича излезе с открито писмо по казуса с допускането на Академик (София) до участие във финалите на държавното първенство за юноши, съобщиха от клуба, пише Sportal.bg.

Писмото е подписано от председателя на УС на клуба Георги Ганчев.
Публикуваме пълния текст на писмото:

"ПИСМО
от
Георги Ганчев, председател на УС на Баскетболен клуб "Черно море Тича" - Варна.

Уважаеми господа,

Oт името на Баскетболен клуб "Черно море Тича" (Варна), бихме искали да внесем яснота по създалия се казус с допускането на "Академик" (София) до участие на финали на Държавното първенство за юноши. Никога не сме имали намерение да създаваме "скандали на тема юноши", по тази причина и не сме изразявали мнение по въпроса чрез медии, а сме кореспондирали по установения ред единствено с БФ Баскетбол. След като прочетохме изказването на г-н Везенков, обаче, смятаме, че трябва да внесем яснота по темата, най-вече за да се избегнат спекулации с името на клуба ни.

Нежеланието на "Академик" (София) да участва в "Елитната група юноши" (или технически пропуск на ръководството) е изцяло вътрешен проблем на клуба. Мислим обаче, че времето за корекция на станалото беше есента на 2018 г. преди всички останали отбори участници в "Елитна група" Изток и Запад да проведат мачовете си, да има класиране и да са похарчени далеч несимволични средства за всички гостувания и домакинства. Не смятаме, че в така създалата се ситуация БК "Черно море Тича" (Варна), носи вина, че когато случайно, в средата на месец февруари 2019 г., научихме за желанието на "Академик" (София) да се включат направо в заключителната част на първенството за юноши решихме да изразим позицията си пред БФ Баскетбол, желаейки, да се следват приетите и спазвани от нас и останалите клубове правила и наредби.

Смятаме за некоректни думите на г-н Везенков, че БК "Черно море Тича" (Варна), иска да печели купи и титли възползвайки се от евентуално отсъствие на "Академик" (София) от финалите на Държавното първенство за юноши. Като клуб винаги сме се борили за призови места в крайното класиране, но в съревнование с възможно най-добрите противници. Заявяваме, че ще участваме, както винаги, максимално мотивирани и с огромно желание във финалите на Държавното първенство за юноши. Като членове на федерацията ще се съобразим с това което гласува УС на БФ Баскетбол. Единственият орган, който може да отмени собственото си решение за промяна на правилника и наредбата за провеждане на Държавното първенство, гласуван миналото лято".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама