Байдън: Тези момчета Путин и Си Дзинпин вярват, че автокрацията е бъдещето, а демокрацията не функционира

26.03.2021 / 09:28 11

Кадър WJXT4 The Local Station / News4JAX

Засилва се противопоставянето между САЩ и Русия и Китай.

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да попречи на Китай да измести Съединените щати като най-силната страна в света. Той също пое ангажимент да продължи да настоява Пекин да играе по международните правила по въпроси като търговията, предаде "Свободна Европа".

Байдън даде първата си самостоятелна пресконференция откакто е президент. Той каза, че целта на Китай е да стане водещата сила в света, а това няма да се случи "по време не моето управление, защото Съединените щати ще продължат да растат".

Байдън също сравни президента на Китай Си Дзинпин с руския президент Владимир Путин, защото и двамата вярват, че автократичното управление е "вълната на бъдещето".

"Той е едно от тези момчета, както и Путин, които вярват, че автокрацията е вълната на бъдещето и че демокрацията не може да функционира във все по-сложния свят. На него му липсва демократичната - с малко Д - кост от тялото, но е умно, умно момче", каза Байдън.

САЩ не търсят конфронтация с Китай, добави той. Байдън каза още, че Вашингтон ще работи заедно със своите съюзници, за да държи Китай отговорен за потъпкването на демокрацията в Хонконг, отношението към уйгурското малцинство и увеличаването на въоръжението.

Байдън беше питан и за изтеглянето на американските войски от Афганистан. Той каза, че поставеният от неговия предшественик Доналд Тръмп краен срок за изтегляне на 1 май "едва ли ще бъде изпълнен". Но САЩ не планират да оставят последните си 2500 войници в Афганистан "за дълго".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Този няма и 100 дена управление и почна да се кани на целият свят. Алооуу, Деди, запри се малко. Хамериканите за това ли мразеха Тръпм, защото реши 5 години да не мята бомби напред назад. А тоя дойде, спъна се два пъти на стълбата на самолета и вика - путин е виновен .. Да го бомбим! Абе Паркинсон .. я се озъпти! 
2
1
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Че от САЩ има ли по-голяма автокрация в света? Дядото взе да пропуска режима за прием на хапчетата си.  
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
0
1
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Избират Мерценари там е разликата с изостаналите части на света като нас и си го сменят често, защото винаги имат алтернатива, а къде по-лесно щеше да е има наследствено диктаторче ала Ким Чен Ун или партията да го назначава направо
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
10
0
Mercenary (преди 2 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Избирането на това недоразумение за президент, е поредното доказателство за дебилността на американците в САЩ. И за гнилата им "демокрация" ...
0
4
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Проблемът на Китай и Русия е че без диктатор вероятно ще разпаднат, защото са териториални империи, а не идеологически и икономически. Всяка империя си плаща цената в човешки животи, платили са я западните държави с разпадането на империите им Испания, Англия, Португалия, Франция, плати я и Югославия и СССР. Национализмът не може да е стабилна опора на страни като Русия и Китай с 300-400 народности вътре, голяма част от които вече имат поглед към света и виждат, че сами биха били по-добре икономически и като стандарт на живот. По-скоро вътре ще стане революция в тези държави, отколкото война с тях. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
1
0
Сивия (преди 2 години)
Рейтинг: 9481 | Одобрение: 1081
Ох на дядо палавниците ...!!!
Яденето,е полезно за храносмилането !
1
0
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18571 | Одобрение: 3561
Нещо странно гледа,пак е забил.:unsure:
2
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83674 | Одобрение: -976
Джо, гледай си в краката като вървиш, че и килимът висок ти идва, за по-дълго да си жив и здрав.
0
2
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Авторитарните режими могат да съществуват продължително само локално на базата на някакъв национален комплекс в по-ниско образовани общества, породен и от масов личностен комплекс на голяма част от населението, което заради несполуките си търси спасение в "силна ръка" и други малоумия. Демократичните общества винаги побеждават, включително и във войните, защото свободните мислещи хора винаги са по-силни от робите. Това няма как да се промени. Автокрациите са колоси на глинени крака. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
1
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 139784 | Одобрение: 22329
да определено вече не функционира. осебено когато фейсбук туитър и инстъграм оправляват новините и блокират всеки с ралично мнение.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама