Бедственото положение във Варна не е отменено

20.11.2023 / 22:33 0

снимка: Булфото

Остава обявеното бедствено положение във община Варна заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, съобщи във Фейсбук след заседание на кризисния щаб кметът Благомир Коцев.

По думите му ситуацията се нормализира и ритъмът на живот в града се подобрява.„Както обявихме вчера, учениците между 1 и 12 клас от утре вече ще учат в редовен присъствен режим.

Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн,  I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия“, пише в публикацията си Коцев и уточнява, че в тези учебни заведения режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително, допълва БТА. 

Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим. Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства, отбелязва кметът и допълва, че най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности, като редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства. Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване, обобщава той.

Със заповед на кмета Благомир Коцев в община Варна бе обявено бедствено положение от 2:00 часа в неделя.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама