Бернар Арно - милиардерът, който спечели 11 млрд. долара за ден

27.03.2020 / 01:03 1

profit.bg

Най-богатият европеец бе сериозно ударен от разпространението на коронавируса по света.

Бернар Арно, който понастоящем е председател на Борда на директорите на компанията за луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, бе за кратко начело в класацията на най-богатите хора в света в края на 2019 г.

От началото на 2020 г. обаче неговото състояние отчете сериозен спад до нива от 58.7 млрд. долара. Това идва във времена, в които дори и богатите хора по света намалиха сериозно луксозните си покупки.

Вчера книжата на неговата компания отчетоха сериозно поскъпване, което се отрази и на неговото състояние. Арно е добавил 11.3 млрд. долара към своето богатство, което вече възлиза на точно 70 млрд. долара.

Данни на Bloomberg обаче сочат, че Арно е загубил 35.2 млрд. долара заради пандемията.

Вчера щатските, а днес и европейските индекси отчитат сериозни повишения. Индексът на сините чипове Dow Jones вчера завърши с най-голямото си дневно повишение от 1933 г. насам.

По-рано днес стана ясно, че Сенатът и Белия дом в САЩ са постигнали споразумение за отпускането на пакет от икономически стимули на стойност 2 трилиона долара, предназначени за преодоляването на кризата, предизвикана от разпространението на Covid-19 в страната.

Друг голям печеливш вчера бе Уорън Бъфет, който добави 6.5 млрд. долара към своето състояние. Испанският милиардер и собственик на Zara Амансио Ортега пък отчете ръст от 5.9 млрд. долара.

Общото състоение на 500-те най-богати хора в света е намаляло с 1 трилион долара от началото на 2020 г.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 27515 | Одобрение: 4440
Естествено нали държи 70% от алкохола в Европа,а сега именно това е нужно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама