Бейхан Хасанов, "Риболовен контрол"- Варна: Не виждам връзка между измрялата риба в езерото и спуканата тръба с фекални води

20.05.2020 / 12:00 5

снимки: Булфото

Брегът на Варненското езеро под село Константиново е покрит и днес с умряла риба. Това потвърдиха медийни проверки, както и оглед лично на началника на „Риболовен контрол“ - Варна Бейхан Хасанов.

„Рибата се е оттеглила малко, но е на дъното на Варненското езеро. Това, което видяхме – наистина са намалели количествата и дано резултатът да е добър. Което се вижда от брега не може да се определи като тонаж, но гъсто е наслоено в бреговата част“, каза Хасанов за Радио Варна. Водата е изхвърлила мъртви попчета, при това доста едри, скариди, кефал и трицона.

Началникът на „Риболовен контрол“ заяви, че измрялата риба е далеч от прекъснатия тръбопровод, през който от месеци се изливат фекални води във Варненското езеро. Той заяви, че не вижда връзка между замърсяването и измирането на рибата. Последното е според него е най-вероятно резултат от липса на кислород във водата.

Хасанов обаче заяви, че окончателната оценка може да се даде след изследване на пробите, взети от Басейнова дирекция. Вчера нейни експерти направиха проверка, като съобщиха, че са констатирали „единични бройки мъртви малки екземпляри риба (попче и гюмюш)“.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
yana great (преди 4 дни)
Рейтинг: 742 | Одобрение: 257
Поредната купена калинка Бейхан Хасанов   се изходи по въпроса.
2
0
Ванката (преди 6 дни)
Рейтинг: 4494 | Одобрение: 1879
Ех простотио човешка и амел за пари!
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът!
4
0
ас (преди 6 дни)
Рейтинг: 32507 | Одобрение: 11052
да как да намерят връска между умрялата риба и отровата която се излива във водата. за тази работа тяват учени не прости партйни назначеня.
4
0
gugutka (преди 6 дни)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Въз основа на какво не вижда връзка? На изследвания ли, на опит ли или, както съм убеден - говори "на килограм".
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
4
0
хехе (преди 6 дни)
Рейтинг: 2778 | Одобрение: 1458
всичко е ясно! като е видяла колко са велики еко и роболовните ни експерти, рибата се е амбицирала да еволюира и сама е излязла на брега на тумби... другият вариант е да се е депресилара как нищо не разбира от проблема с движението на фекалиите във водата и да се е самоубила от отчаяние колко е неука... но нееее, със сигурност няма връзка с тръбта... от нея всъщност се излива шоколад...  ...да ви се не види и експертите!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама