Без коментар! "Душманите" на джебчийките отмениха протеста във Варна, зад който Борисов видя сценарий

29.01.2015 / 14:17 24

Насроченият за неделя във Варна протест под надслов „МВР да спре циганина да краде“вероятно няма да се проведе, съобщи за Дарик Варна един от организаторите му Ивайло Василев минути след среща с ръководството на местната полиция. Планираното шествие се превърна в тема на последното заседание на Министерски съвет, а премиерът Бойко Борисов заподозря повторение на „сценария“ от февруарските протести преди две години.  

„Аз съм убеден, че това не са случайни неща. Паралелно с това във фейс-групите във Варна се подготвя протест на 1 февруари, а едновременно с това и всичко останало. Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна - повтаря се абсолютно същият сценарий“, коментира премиерът във връзка с двойните сметки за ток на хиляди абонати в морския град. 

Неделният протест беше обявен във „Фейсбук“ с искания за оставки на шефа на варненската полиция Николай Калчев и на заместника му Димитър Димитров заради несправяне с набезите на джебчиите. Тази сутрин организаторите са имали среща с двамата комисари, на която са били набелязани конкретни мерки срещу кражбите. 

В районите, където най-често действат джебчиите, ще бъде засилено полицейското присъствие. Служителите на реда ще проверяват съмнителни лица около молове и автбусни спирки и още в Игнатиево ще се опитват да спират автомобилите, превозващи местните крадли. Гражданските патрули ще подават информация за регистрационните номера на колите. 10 цивилни полицаи също ще следят за джебчийки, а „униформени“ вече ще се качват в автобусите на градския транспорт. Шофьорите ще затварят вратите, ако крадла бъде спипана да обира пътник, като главен комисар Калчев е поел ангажимент патрулите да се отзовават до 4-5 минути след подаването на сигнал.    

Организаторите на протеста са поискали среща с ръководството на варненската полиция миналата седмица, като в сряда сутринта са получили отговор. Ивайло Василев смята, че поканата няма връзка с изявлението на премиера на заседанието на Министерски съвет, което е било по-късно през деня. 

Според Василев неделното шествие вече се обезсмисля и има опасност да бъде използвано за други цели. „Протестът няма политически и етнически искания, а беше обявен срещу бездействието на полицията. След днешната среща нещата вече стоят по различен начин“, коментира организаторът. По думите му окончателното решение за провеждане на шествието ще вземат участниците в създадената за него група във „Фейсбук“. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
karikatura (преди 6 години)
Рейтинг: 449 | Одобрение: 144
Трябва да се вдигне шум за да се направи нещо. Дано този път се засили контрола и да не е за 3 дни
Рисувам карикатура по снимка За повече информация
9
6
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 81636 | Одобрение: 37901
Да бе това не са душмани а мишки
МУТРИ ВЪН!
8
6
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 81636 | Одобрение: 37901
Аз се чудя как може да не ги е страх от джебчийките а да се страхуват от Боко
МУТРИ ВЪН!
28
3
Blue hills (преди 6 години)
Рейтинг: 28990 | Одобрение: 12775
Тоталитаризмът се завърна! Всички да скандираме "Да живее Бойко!", защото иначе лошо ни се пише! Отвратен съм за пореден път :((((((((((((((
22
5
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 81636 | Одобрение: 37901
Шубето е голям страх
МУТРИ ВЪН!
43
5
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 37640 | Одобрение: 8010
Хората не протестират от хубаво. Ако Борисов не иска протести, нека прави така, че хората да са доволни и да виждат, че нещо наистина се прави.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама