Без видеонаблюдение в неделя

02.04.2021 / 18:50 5

снимка Булфото

Върховният административен съд се произнесе по отношение на видеонаблюдението в деня на вота. Без него ще мине неделния ден, реши тричленен състав на ВАС, пише dnes.bg.

С него беше оставено без уважение искането да спре действието на указанията на Централната избирателна комисия, с които беше забранено видеозаснемане и излъчване в реално време на броенето на бюлетините в секционните комисии след края на изборния ден.

Делото във ВАС беше образувано по жалба на ЦИК и е против решението на Административен съд - София град, с което беше разрешено да има видеонаблюдение. Със свое решение от 15 март 2021 г. Административен съд София – град разреши провеждането на видеонаблюдението след края на изборния ден, но Централната избирателна комисия и Комисията за защита на личните данни го обжалваха пред Върховния административен съд.

Предвид засиления обществен интерес и близката дата на изборите, Върховният административен съд насрочи при съкратени срокове делото за разглеждане в открито съдебно заседание. По време на заседанието днес жалбоподателите направиха възражение срещу даване ход на делото, тъй като не е изпълнено законовото изискване за уведомяване на страните в 7-дневен срок преди датата на насроченото съдебно заседание. В съдебната зала Комисията за защита на личните данни от своя страна поиска да се отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз във връзка с прилагането на Директивата за защита на личните данни. Поради тези причини съдът отне даде ход на делото по същество и то беше отложено за 14 април 2021 г.
Решението подлежи на протест пред петчленен състав на същия съд.

 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

6
7
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77724 | Одобрение: 36374
ПХК, май ще броиш... Изплезване:woot::blink: 
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
4
0
vladimir (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3170 | Одобрение: 670
кажи къде и в колко часа
0
9
ПХК (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Ако някой дойде да ме снима, без мое съгласие, вярвайте ми ще го пребия.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама