Безработен финансист убива и нарязва приятели, дължал им пари

31.12.2014 / 13:03 5

Той е изключително стабилен, пресметлив, с много силно чувство за самосъхранение и високо ниво на издръжливост. Погледът му е студен, стъклен, лишен от емоции. До последно се опитваше да се измъкне, твърдейки, че не е убил приятелите си, а самият той е бил жертва на неизвестни мъже, които го заплашвали, пише "24 часа". 

31-годишният финансисти Владимир Бошнаков, учил в  Нов български университет, е един от 50-те българи, които ще лежат в затвора до гроб.  

През юли Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата на Владимир Бошнаков от софийския квартал "Надежда", убил изключително жестоко двамата си приятели, помагали му с пари в труден момент. Само в рамките на седмица през септември 2011 г. той последователно убива 27-годишния Явор Иванов и Емил Даскалов.

Бошнаков успява да закара останките на Иванов близо до село Дебели лаг, където ги изгаря, но времето не му стига да направи същото и с Емил Даскалов.
Явор потъва вдън замя на 14 септември 2011 г. Близките му го търсят безуспешно до нощта срещу 28 септември, когато изчезва и приятелят му - 28-годишният програмист Емил Даскалов. Той е открит часове по-късно, нарязан на парчета, напъхани в черни чували, в жилището на Владимир Бошнаков в бл. 103 в столичния кв. "Надежда".

Според разследващите причината за екзекуциите им е прозаична - пари. Бошнаков дължи 7000 лв. на Явор и 16 700 лв. на Емил. Но вместо да се изплати или да помоли за поредната отсрочка, той ги ликвидира с куршум в тила и за да заличи следите, разчленява с остър ловджийски нож и трион телата. Успява да изгори Явор, но времето не му стига да стори същото и с Емил. Полицаите го арестуват, преди да изнесе чувалите от апартамента си.

Явор и Емил са приятели още от 31-о училище в София, където учат до 8-и клас. После пътищата им се разделят, но остават близки и се превръщат в ядрото на компания от двайсетина души. Младежите в групата са успели, работят в добри фирми и получават високи доходи. Емил е програмист в голяма компания за автоматизации на поточни линии по европейски стандарти, която преди години води класацията на фирмите с най-високи заплати. Занимава се с проекти за милиони евро и получава високи премии.

Явор завършва Лесотехническия университет, специалност вътрешно оформление, след успешно завършване на елитния строителен техникум, говори английски и немски език, и работи в българско-британска фирма. През март 2011 г. остава без работа и решава да подхване собствен бизнес като уебдизайнер.

Преди 5-6 г. към компанията се присъединява и Владимир Бошнаков. А младежите, въвели го в средата си, не могат да си простят това, макар и да не носят никаква вина за случилото се.

Бошнаков е безработен, но пък иска охолен живот. Посяга и към кокаина, макар че след задържането му следи от дрога не са открити в кръвта му. Живее с майка си и баба си, а апартамента в кв. "Надежда", където извършва убийствата, дава под наем.

За да поддържа добър стандарт, взема заеми. Емил му дава заеми на наколко пъти - през януари 2011 г. - 3000 лв., март - 8000 лв., а до септември сумата набъбва на 16 700 лв.

На 14 септември 2011 г. около 23 ч Бошнаков се  обажда на Явор, кани го да се видят в "Надежда", за да му върне дълга. Щом влиза в жилището, Владимир го издебва в гръб и го застрелва с един куршум със законния си пистолет "Глок". След това го замъква в банята и реже тялото с моторен трион. Като приключва, товари чувалите в багажника на колата си и се отправя към с. Дебели лаг, където баба му има къща.

В безлюдна местност изсипва торбите, полива с бензин и драсва клечката. Главата обаче хвърля на друго място.

Бошнаков също се включва в издирването на Явор. Пред близките обяснява, че познава полицаи във Второ РПУ, които ще съдействат. Дори отива с тях, когато го обявяват за издирване, но не влиза в сградата на районното управление.

След десетина дни, в петък, 23 септември, се вижда с Емил и братовчед му. Тримата са заедно на заведение. Емил дори го пита вечерял ли е и му поръчва храна.

Компанията е силно притеснена от изчезването на Явор и коментира темата. Емил разказва и на родителите си за мистерията около Явор и те усещат, че е притеснен. Младият мъж обаче премълчава за огромната сума пари, която е дал на Бошнаков.

 С Бошнаков имат уговорка да се видят на 29 септември, четвъртък, веднага щом се върне от командировката. Той го уверил, че тогава ще му върне парите.
Неочаквано обаче два дни по-рано, във вторник, Бошнаков иска да изтеглят срещата и го кани още същата вечер да отиде в апартамента му в "Надежда". Към 19 ч Емил тръгва от Враца и около 20,30 ч пристига в София. Оставя служебната кола в офиса, взема собствения си автомобил и се отправя към мястото на срещата.
Пътьом праща есемес на приятелката си с точния адрес на Бошнаков. Дотогава близките на двамата младежи не знаели за второто жилище.

Щом влиза в апартамента, се повтаря същия сценарий. Куршум в тила, а после разчленяване на тялото с трион и нож. Дали Емил е показал, че подозира приятеля си Владимир за изчезването на Явор остава загадка.
Към 22,30 ч Бошнаков се обажда на още едно момче от компанията, което също му давало пари, и го кани на гости на следващата вечер.
Сутринта повече от 10 души от компанията доброволно отиват да дават обяснения в полицията. Бошнаков е открит спящ в дома си. Полицаите го водят на разпит по пижама. Следобед апартаментът му е претърсен. Криминалистите откриват освен чувалите и следи от кръв. Той сам ги води до мястото, където е изгорил Явор, макар че първо се опитва да прехвърли вината на лихвари.

Дори се прави, че говори по телефона с уж същестувуващите лихвари, които преследват Явор. За чувалите обяснението му е същото - не знае как са попаднали там, вероятно донесени от някого.

Пред апелативния съд се опита да се изкара жертва. С хладен тон обясни, че бил заплашван. Сега очаква по делото да се признесе Върховният касационен съд. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
9
Horoskopi (преди 8 години)
Рейтинг: 733 | Одобрение: -62
За това за парите казват, че са мръсни, войни и какви ли не извращения са правени и ще се правят заради тях
Всички хороскопи на едно място Хороскопи - Хороскоп 2015 - Оракул - Блог - Да науча
1
8
444 (преди 8 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама