Безработен варненец с колело си залепи надпис на гърба в знак на протест срещу високите цени

14.10.2014 / 16:02 7

Юлия Георгиева, фото Румен Сарандев


Безработен варненец вече цяла седмица протестира срещу мизерията в България с табелки на гърдите и гърба. Мъжът се казва Шефкет Шефкет и от известно време е част от Отворен обществен съвет – Варна. „Протестирам срещу това, че цените на тока са несъвместими с нашите доходи, а същевременно управляващите не се интересуват от това с какви пари живее българинът. Аз като безработен получавам 65 лв. социална помощ, а от тях само за ток трябва да давам около 40 лева. Хората живеят все по-лошо, все по-малко са тези, които дори се осмеляват да си поставят някакви по-големи цели. Например аз искам един ден с моята заплата, която ще взимам, да мога да отида в магазина и да си купя нова кола. Това е нещо нормално. Но обстоятелствата, мизерията ни принуждават да сваляме летвата все по-ниско“, коментира протестиращият варненец. 


Вярва, че нашата съдба е в нашите ръце. „Всяка вечер от 18 ч. се събираме пред община Варна, а в събота и неделя – от 12 ч. Целта на нашите събирания е не просто да се превърнем в някакви маршируващи протестъри, а да обмислим реални решения, които могат да изведат страната напред. Ако във всички 28 области на България се създадат организации като нашата, където да се обсъждат обществено значими теми и се предлагат конкретни решения, бихме могли реално да помогнем на депутатите, на правителството“, коментира Шефкет. Разбира се, важно е тези решения - като мнение на гражданското общество, да се взимат под внимание, да имат необходимата тежест и народните представители да се съобразяват с тях. В противен случай според варненските протестъри съвсем скоро може да се повторят февруарските масови протести. Този път обаче хората са твърдо решени да постигнат повече от една възпламенена от недоволството страна. „В крайна сметка няма никакво значение кой управлява. Важното е как го прави“, допълва варненецът.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
sv (преди 6 години)
Рейтинг: 836 | Одобрение: -4
И това е начин на протест
0
1
Cigarata (преди 6 години)
Рейтинг: 2505 | Одобрение: -155
Пука му на някого на високите етажи, сякаш. Но, има и нещо друго. Не може безработен човек, живеещ с 65 лв помощ ( не разбрах за какво ) да си мечтае за нова кола. Т.е той може да си мечтае, но проблемът е, че българите, сякаш нямат никакви реалистични очаквания. За това какво искат. За това, което е наистина важно.
2
11
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 81530 | Одобрение: 37885
Това е дясната политика и капитализмът въобще. Който не се справя, изпада от системата. Трябва да свикнем с това.
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама