Биков и Панев не подкрепят сайта за цените на храните

29.03.2023 / 17:04 3

Редактор: Виолета Николаева

Сайтът за храните и техните надценки стана тема в предаването "Пресечна точка" по Нова тв. И двамата участници в дебата изразиха мнение, че не подкрепят идеята и нейната реализация, въпреки че са от различни партии: 

Владислав Панев от ПП - ДБ:

"Това няма значение в преодоляването на инфлацията, този сайт колко хора ще го гледат в крайна сметка. Това, което миналият парламент все пак направи, е повишаването на прага за регистрация по ДДС от 90 на 100 000 лева, в следващия парламент ще го увеличим още от 1 януари 24-та година на 166 хил. лв. В момента търговските вериги имат монополно предимство, когато свалим ДДС-то, сваляме разходите на дребните търговци, те ще станат по-конкурентни и повече пари ще останат в тях. Това е по-добре, отколкото таван на цените или сайт на храните".

Тома Биков - ГЕРБ: 

"Таванът на цените е илюзорна мярка. Първо на кои цени? На доматите - на кои домати - те са от 2 до 7 лева. Този тип мислене върши работа за бързо обясняване на проблема, но не и на бързо решаване. Може да се създадат тържища, които да дадат възможност и на производителя и на търговци да конкурират тези големи вериги, коитио спекулират с цените, поради големия дял в пазара. Където има картели, те трябва да бъдат разследвани. Сега трябва да се решава проблемът със стабилизирането на публичните финанси. Когато държавата не излъчва никакъв контрол, всички български граждани стават жертва на всякакви безобразия." За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
doko (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3367 | Одобрение: 1042
Господа само си чешите езиците.Като свалиш ДДС как дребния търговец ще стане по конкурентен на големите вериги? Само за него ли ще свалиш ДДС или за всички?Проблема не е в ДДС ,а това че всеки малък и голям слага 100% надценка. Биков и сега ги има тържищата но пак стигаме до надценката и такса присъствие на големите вериги.Какво като ще вдигнете прага за регистрация по ДДС . Само ще бетонирате монопола на големите вериги и държавата ще събира по малко ДДс.
doko
1
0
cron1 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 64416 | Одобрение: -2724
У аз не го подкрепям - това са пълни глупости и прах в очите на хората! Трябва да се ограничат надценките на всички стоки от 1ва необходимост, защото търговците си правят, каквото си искат! НЕЗАБАВНО! Гняв
Марио Кроненберг
2
0
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 133931 | Одобрение: 21931
биков коя крава го е близала???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама