Бил Гейтс към антиваксърите: Хора в богатите страни ще умират от морбили

26.02.2019 / 14:43 5

Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от две десетилетия на разпространението на ваксини по целия свят чрез своята благотворителна фондация. Целта му е била да намали смъртните случаи от определени зарази и да защити колкото се може повече деца, пише BusinessInsider, цитиран от Money.bg.

Днес обаче в някои богати страни заболяването морбили се завръща. Опасният вирус е бил премахнат в САЩ до началото на 2000-та година, когато се появяват нови заразени. До 2019 г. има 159 случая, а в Япония те са 167 за първите 6 седмици на настоящата година, болестта се прояви и в редица европейски страни.

Според специалистите бързото разпространение на болестта е следствие от отказа на някои родители да ваксинират децата си. До възможността родителите да избират дали да ваксинират децата си се стигна заради облекченото регулиране в много страни.

Бил Гейтс също подкрепя мнението, че родителите - антиваксъри са първоизточник и разпространител на болестта. Той сподели в рубриката на Reddit "Питай ме нещо" следното:

"Изненадващо е да видим как именно богатите страни изгубиха обществения консенсус, че децата трябва да бъдат защитени. За съжаление това ще доведе до смърт, причинена от вирусите на морбили или коклюш."

Според филантропа ваксините са спасили повече хора, отколкото всеки друг инструмент по света."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
32
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Искам продажните лекари, които срещу пари издават фалшиви бележки за поставени ваксини, да увиснат на бесилото и то обесени с главата надолу. Те са не по-малко виновни от откачалките, които отказват ваксини на децата си поради ред капризи. Не визирам децата, които правят реакции на ваксини, за тях си има ред на освобождаване, а баш тия, чиито родители си мислят, че знаят повече от лекар и четат абсурдни хипотези в нета, на които вярват безрезервно.
12
8
Blue hills (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28002 | Одобрение: 12517
Прав е, даваме задна, защото стана много модерно да се отрича всичко, което цивилизацията и развитието на технологиите са ни дали. Щото трябва да не ядем месо, да не ни се бият ваксини, да не носим кожи, да не сме два пола и к'ви ли не други глупости.
10
1
горския (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2865 | Одобрение: 1220
Цивилизацията буксува и върви назад. 
10
4
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
Уви е прав Бил Гейтс. Представете си да се върнете с машина на премето да речем през седемдесетте години и да им кажете, че след 40 години през 21-и век ще започваме наново да доказваме, че Земята е кръгла, че може да ходим до Луната, и че ваксините са нещо необходимо и добро. Пълен абсурд. Много народ тотално изтрещя.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама