Бил Гейтс предупреди за задаваща се смъртоносна болест

28.01.2015 / 10:50 6

Трябва да се готвим за евентуална "война"срещу пандемия от смъртоносна болест, заяви американският милиардер Бил Гейтс по време на конференция на дарители от Глобалния алианс за ваксините и имунизациите в Берлин. Той е убеден, че светът трябва да си вземе сериозна поука от случая с ебола и да разчита на новите технологии в борбата с вирусните заболявания, предаде News 7.

"Възможно е да се появи патогенен вирус, още по опасен и труден за ликвидиране от ебола: някаква форма на грип или на друго заболяване, което още не ни е известно", посочва Гейтс. Собственикът на компютърния гигант Microsoft се занимава с активна благотоворителна дейност и очевидно е готов да инвестира средства в новия проект.

"Ние не знаем дали това ще стане, но рискът е достатъчно голям, за да си зададем един въпрос: "След епидемията от ебола достатъчно готови ли сме за отпор? Трябва да сме подготвени като за война."

Припомняме ви, че вирусът на ебола е отне живота на 8 641 души през изминалата 2014 г. Заболелите в световен мащаб са близо 22 000. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
mitkos77 (преди 8 години)
Рейтинг: 197 | Одобрение: 22
Много ми е интересно той от къде знае ? Всичко е нагласено с цел вземане на много жертви....
Съществува български сайт подобен на фейсбук, в който всяко действие, било то харесване,споделяне,качване на снимки Ви носи точки, които след като натрупате можете да си вземете награда ? :) РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ДЪРВЕНИ ИЗДЕЛИЯ И УКРАШЕНИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама