Бира "Златна Варна" спечели награда за най-бързо развиваща се марка

10.12.2017 / 10:39 0

Отпиването на живата емоция събужда сетивата и предизвиква желание за още от нея

Варненската бира "Златна Варна", произвеждана в пивоварна The Black Sheep, взе награда за най-бързо развиващата се марка за 2017 г. След участието си в изложението за бизнес и туризъм "Дестинация Варна", единственото пиво в града, което се прaви пред очите на клиентите, получи отличието от Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите на Годишния бал на туризма. 
 
 
Производстовото на "Златна Варна" - пиво светъл лагер от типа Пилзнер с характерен прозрачно-златист цвят и висока пенливост, започна само преди година в бутиковата пивоварна The Black Sheep на ул. "Цар Симеон I" 27. Бирата се прави по оригинална чешка технология, а името ѝ произлиза от чешката дума „варна“, която означава казан за варене на пиво и игра на думи с имената на морската столица и градът на кехлибарените халби - Златна Прага.  
 
 
"Златна Варна" се приготвя от 100% ечемичен малц „пилзен“, произведен в Чехия по класическа технология с 200-годишна история. Съдържа и два вида чешки хмел, пивни дрожди и тройно филтрирана вода. Бирата е с 4,8% алкохолно съдържание и плътност 11,5 P°. 
 
 
Процесът на варене може да се наблюдава от всеки посетил пивоварна The Black Sheep. Минималният срок на съзряване на "Златна Варна" е 30 дни, а пивните дрожди не се премахват, за разлика от масовото пиво. Именно това прави "Златна Варна" жива бира. Тя е нефилтрирана и непастьоризирана, а съдържанието на остатъчни дрожди завършва вкуса ѝ. "Златна Варна" е с богато съдържание на редица полезни вещества. 
 
 
Отскоро пивоварна The Black Sheep започна производството и на "Златна Варна" стил амбър. Това е полутъмно пиво с червен цвят. Прави се от три вида малц - „пилзен“, „мюнхен“ и „карамел“, пивни дрожди, тройно филтрирана вода и един вид хмел. От хмела се използва двойно по-голямо количество, в сравнение с производството на светлата бира. Повечето хмел придава по-наситен и горчив вкус на рубинената бира. "Златна Варна" амбър е съкровищница от полезни вещества – антиоксиданти, ензими и витамини, а проучвания на български учени показват, че от всички видовете жива бира червената е най-полезна. "Златна Варна" амбър, също както и светлата, е нефилтрирана и непастьоризирана и с остатъчни живи дрожди, а алкохолното и  съдържание е 5%.
 
 
 
Неслучайно слогънът на златната варненска бира е "Жива емоция". Отпиването на "Златна Варна" събужда сетивата и предизвиква желание за още от нея. И вие можете да опитате от живата емоция и да видите как се прави в The Black Sheep Brewhouse на ул. "Цар Симеон I" 27 във Варна. 
 
Телефон за връзка: 0877 600 900

 

*реклама

 

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама