Битата лекарка в Раковски: От удара обеците ми изхвърчаха, 2 часа ме боля глава

15.12.2014 / 13:32 4

Омерзена съм и обидена от агресията, която беше проявена спрямо мен. Случва ми се не за първи път. Непрекъснато сме заплашвани и ругани. Това каза пред "24 часа" 65-годишната д-р Божидара Пеевска от частната неотложна помощ в град Раковски. Тя беше нападната в неделя около 22 часа пред входа на Медицинския център в същия град от мъж, който забил юмрук в главата й.

"Ударът беше толкова силен, че обеците ми изхвърчаха, после 2-3 часа ме боля главата", разказа д-р Пеевска.

Преди 2-3 години в Столипиново тя отново била нападната докато седяла в линейката и попълвала журнала. "Изведнъж през отворения прозорец някаква ръка се пресегна и ме стисна за жията. Добре, че шофьорът даде рязко газ и успяхме да се измъкнем", спомня си лекарката. 20 дни след този инцидент имала синини по врата. Тогава не е подала жалба в полицията, но сега го е направила в РУП Раковски. 

Д-р Пеевска сподели, че има син, студент по медицина, и не желае един ден той да тръгне за чуждбина, тъй като в родината му няма условия за работа и не може да бъде защитен от агресията на пациенти. На въпрос какво трябва да се нарави, за да се спре насилието над медицински екипи, д-р Пеевска отговори кратко - "Да има държава".

 

ФОТО:  Наташа Манева

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Владимир (преди 6 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
някой любител на конспирациите би си помислил, че се плаща на някои цигани за да вършат цигански работи, за да може българите да ги ругаем и да викаме, че само за сапун стават, за да може после да са нмужни само по 20 кинта и кебапче, за да се съгласят да гласуват за определени партии (респективно срещу други), които обещават да се грижат за тях и да ги пазят от агресията на българите... а българите пък да гласуват за партии включващи хора които се снимат пред немски танкове с вдигната в нацистки поздрав ръка и се наричат "патриоти" (кое е общото между нацизъм и патриотизъм питайте тях, мисля, че се сещате кои са) и обещават да се разправят с циганите, но не правят абсолютно нищо, точно както и тези, които са обещавали на циганите по-добър живот и бонус кебапче и 20 кинта и после всички дружно крали, яли, пили и се веселили, за сметка на целия народ, без значение бъулгари или цигани... някак много изведнъж се появи тоя "бум" на набити доктори и обществото много рязко реагира, като по книга. разделяй и владей.
1
1
iTechnology (преди 6 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама