Биволско кюфте с грил тиквичка и песто - лятното ястие за споделените семейни моменти
https://elements.envato.com/30238-K89ZJ8Y
Август – месецът на безгрижието, на дългите разпускащи следобеди и на незабравимите летни спомени отново е тук. Това е времето, в което най-често оставяме забързаното ежедневие леко настрана и се отдаваме на почивка и повече изживявания с най-близките си и любими хора. Като например спокойна семейна вечеря през някоя прохладна лятна вечер, със семпло, но вкусно ястие, което да пасва на настроението и вкуса на всички. Една идея за такова ястие е биволското кюфте с гриловани тиквички и песто, което много бързо и лесно може да приготвите у дома.
Какво ви е необходимо, за да изпълните рецептата?
-
кюфтета от биволско месо с марка “Грил майстор”
-
около 1 кг тиквички
-
маслиново масло
-
песто Baresa
-
сол.
Начин на приготвяне
Всички продукти в тази рецепта може да откриете в най-близкия до вас магазин на Lidl. Главният герой в рецептата - биволските кюфтета, са от специалната серия ”Грил майстор” на веригата, която вече 10 години радва всички любители на грил вкусотийките в страната.
Първата стъпка е да обелите и нарежете тиквичките, а след това да ги овкусите с маслиновото масло и солта. Нареждате на добре загретия грил и печете така до получаване на предпочитания от вас загар. Когато тиквичките са изцяло готови, ред да заемат място на грила идва на биволските кюфтета. Тях ги приготвяте около 10 минути от всяка страна, като трябва да внимавате да не ги задържите твърде дълго върху грила, защото рискувате да загубят от сочността си. Последната стъпка е в красива чиния да наредите няколко резена от изпечените тиквички, едно или повече кюфтета и лъжица ароматно песто от марката Baresa.
Това прекрасно лятно ястие имате възможност да опитате и по време на специалното кулинарно турне “Lidl на път” с участието на популярните шеф готвачи Иван Манчев и Димитър Тончев. Обиколката на мобилната кухня на веригата започна от София, премина през Ботевград, Варна и Шумен. През август мобилната кухня ще се отбие в Карлово, а наесен и на форума Калпазанска есен, който ще се проведе на 28 септември в столицата.
По време на турнето в различните градове шеф готвачите демонстрират различни тънкости в готвенето и представят летни грил рецепти, част от които е и биволското кюфте с грил тиквичка и песто. Сред останалите ястия са адана кебап със салца Пико де Гайо и бирени наденички с праз и свежа салца, които се вписват перфектно във всяка семейна вечеря или приятелско събиране. Вкусните специалитети се приготвят с продукти от собствените марки на Lidl.
Не пропускайте възможността да посетите следващите локации по маршрута на „Lidl на път“ и да опитате специалитети, които ще направят лятото ви още по-вкусно, свежо и незабравимо. Повече за мобилната кухня на Lidl ще откриете тук.
*публикация
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта