Бивш дипломат: Изказването на турския посланик няма да остане без последствие

13.05.2019 / 19:20 4

Кадър: БНТ

Изказването на турския посланик показва, че има намеса във вътрешните работи на България. Това се случва за втори път в последните няколко месеца. Когато един посланик бива привикван да дава обяснения, той в определена степен не е желан. Това коментира бившият ни консул в Турция Георги Димов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Видяхме паника, когато става въпрос за Турция. Изказването имаше за цел да провокира кадрите, които трябва да са готови да теглят инвестиции от съседните държави в страната. Изказването му разкрива, че нямаме подготвени кадри в България. Това имаше предвид, каза политологът Мехмед Мехмед.

„Точно днес на турския посланик му беше казано, че т.нар. турски инвеститори трябва да се въздържат от изказвания, като това да се учи задължителен турски език от българите, а те да учат български, защото ще им е по-полезно. Турският език не е за предпочитане сред младежите“, отбеляза бившият дипломат.

„Ако искаме да дойдат инвестиции, трябва да инвестираме в човешкия капитал“, подчерта Мехмед.

„Не ви щем нито жилото, нито меда“, отговори му Димов. По думите му това, че посланикът на Турция е бил привикан във външно министерство не показва паника.

„Нивото на дипломацията на чужд посланик е зам.-министър. Днес се отиде на много по-ниско ниво от зам.-външен министър, на директор на дирекция, който отговаря за Турция. Това показва важността на този дипломат за страната ни“, коментира бившият ни консул в Турция.

Според политологът ние не умеем да привличаме инвестиции.

Димов прогнозира, че този въпрос няма да остане без последствия. „Зад нас стоят 500 милиона европейци. Ние държим на взаимно уважение, добросъседство и ненамеса във вътрешните ни работи, но не го получаваме“.

„В момента предстоят избори и тази реакция го показва“, добави Мехмед.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
5
Rbar5701 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1212 | Одобрение: 407
последствията ги видяхме,фесовете,въодушевено подготвят учебници на турски,надяват се да падне Бойко и на есен да започват с комунистите големите кражби,тъпия народ пак ще ги сложи начело на държавата
40
34
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Ще се месят във вътрешните работи на страната разбира се..след като им се позволява да си разиграват коня безнаказано!Твърде много бззакония,а няма кой да удари по масата!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама