Бивш шеф на ЦСБОП: Акцията срещу Митьо Очите се използва като политическа бухалка

10.08.2018 / 09:20 3

Снимка: btvnovinite.bg 

Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а случат на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки. Това заяви в студиото на „Тази Сутрин” по БТВ, бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Той допълни, че Димитър Желязков отдавна е известен с криминалните си деяния и винаги е бил под наблюдението на МВР.

„Никой служител на МВР не би си позволил да остави подобна личност без оперативно внимание. Оперативното наблюдение обаче посочва, че с него има свързани лица с политическа окраска, тогава ръководството на тези служби е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а умишлено да бъдат компрометирани представители на политически партии, които са в опозиция и могат да се явят алтернатива при едни избори”, посочи Стойчев.

 

Снимка: btvnovinite.bg

 

Бившият шеф на ЦСБОП коментира връзката между Иван Владимиров - бивш служител на МВР и настоящ съдружник на Митьо Очите в охранителната фирма  „Аркус-Сигурност”. Вчера в предаването „Тази сутрин”, той отрече фирмата да е на Димитър Желязков и той ще бъде освободен от длъжността си на консултант.

„Имаме Закон за частната охранителна дейност, който позволява службите за сигурност да контролират тези фирми, не може да се говори, че криминално проявено лице, може лесно да попадне в такава фирма, не е несериозно”, заяви Стойчев и допълни, че след 90-те години на миналия век има много случаи, в които бивши служители на МВР са попаднали в частния охранителен сектор и работят с криминално проявени лица.

Според Стойчев фактът, че дъщерята на Владимиров е юрист в МВР, а синът му е зам.-шеф в затвор е достатъчен конфликт на интереси, който трябва да провокира службите да проверят обстойно фирмата  „Аркус-Сигурност”.

„Неспособност, некомпетентност и корупция е целият преход. На върха на пирамидата са политиците, малко по-надолу са хората от държавния апарат и на най-ниското ниво са криминалните елементи – конфликт на интереси във всички посоки”, заяви бившият шеф на ЦСБОП.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
CIRK I PRAH, (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
S O4ITE,W O4ITE NA ZABLUDENATA TALPA,CHUCHMIGITE I MICHOCITE!!!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всяка една акция е бухалка. Акцията срещу КТБ не беше ли бухалка? Акцията срещу Иванчева не беше ли бухалка? Всичко е бухалка, защото ни управляват бухалки.
0
0
хъ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Щеше да е сензационно, ако беше казал нещо ново. Това отдавна е изтъркано. В България от години медиите се използват за политически цели. Ежедневните измислени "сензации" се използват за политически цели. Болните деца се използват за политически цели.Пенсионерите се използват за политически цели.Тогава защо пък и мафиотите да не се използват за политически цели?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама