Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров: Коритата на реките трябва да се чистят от областните управи

10.09.2022 / 11:19 6

кадър: Нова тв

Пари за чистенето на речните корита не се отпускат, затова се стига до бедствия с такива мащаби. Не е виновна незаконната сеч. Това коментира в предаването „Събуди се” бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

„Коритата на реките трябва да се чистят от областните управи, но затова трябва да им се дадат пари. А никой не им дава пари. Когато има проблем се започва – ама защо нищо не е направено?  Областните управители всяка година подават молби за бюджет за чистене на речните корита, а такъв не им се дава”, обясни Емил Димитров.

„В населените места кметът не може да каже на общинския съвет – „Дайте пари да изчистим реката”. Защото тези пари ще трябва да ги вземат или от физкултурния салон, или от детската градина”, коментира бившият министър.

„Ако в тези три села бяха изчистени речните корита, щяха да пострадат по-малко къщи”, смята той.

Димитров даде пример с река Искър в София.

„На река Искър от Панчарево до Нови Искър проводимостта е 30 кубика в секунда. Когато има голям дъжд и реката е пълна, спираме реката, за да се вместим в тези 30 кубика. В противен случай имаме диги, където трябва да се изкопаят, водата да се излее в полето, за да не наводни населените места”, обясни Димитров.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
Радостинчо, запрятай ръкави и почвай да ги чистиш, какво само лалаш и раздаваш акъли в ефир... Едно смислено нещо да направиш за държавата си в жалкия ти животец...
9
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 242832 | Одобрение: 27327
Вечните въпроси в България са два : КОЙ е виновен и КАКВО ще правим сега....? А вечният отговор е само един и е свързан с мамата.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63485 | Одобрение: -1265
ПП СА ОТ 6 МЕСЕЦА, реките не са почиствони от 15 , 20 години, а дигите на язовирите пропукани също от години. Чии областни отговарят ?
Всеки да си получи заслуженото !
0
5
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
За глупаците под мен, всички областни бяха сменени с появата на ПП УхиленУхилен Освен това са освободили и кадри с по над 15г стаж в напоителни системи ;) и са сложили такива дебили като вас, без опит, без знания, без качества... Толкова години минаха и няма оправия при вас, ще си останете олигофрени до живот... 
2
2
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 35656 | Одобрение: 2646
То много неща трябва да се вършат от гробарските областни управи, но не се, защото няма контрол! Но в едно са ненадминати - да усвояват за лични нужди, т.е. да крадат!Гняв
Марио Кроненберг
2
1
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63485 | Одобрение: -1265
Всички областни БЯХА  от ГЕРБ . Що не са почиствали ? Назначи ги ГЕРБ да крадат и да дават на партията.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама