Бившият премиер Тереза Мей разкритикува Борис Джонсън

01.07.2020 / 03:28 0

БНР

Бившият британски премиер Тереза Мей критикува настояюия премиер Борис Джонсън за това, че назначава главния преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост като нов съветник по въпроси на националната сигурност.

Според Мей той няма необходимия опит и не е независим - най-важните предпоставки за този пост.

В края на август сър Марк Седуил ще се оттегли от двата поста, които заема - секретар на кабинета и съветник по въпроси на националната сигурност. Тереза Мей, която назначи независимия Седуил и на двата поста, когато беше премиер каза, че през деветте й години като член на Съвета за национална сигурност тя винаги се е вслушвала в експертното и независимо мнение на специалисти по националната сигурност. Тя настоя, че Дейвид Фрост е политическо назначение и няма доказан опит като експерт по сигурността.

Лейбъристите дори заявиха, че назначаването на Фрост е „опасно“. Но Майкъл Гоув, който е с ранг на вицепремиер, каза, че Дейвид Фрост е напълно подходящ висококвалифициран кадър.

Мей и Гоув се сблъскват не за първи път. Още в кабинета на Дейвид Камерън двамата имаха големи разногласия. Като премиер Мей уволни Гоув през 2016 година, но по-късно го върна в кабинета.

Поредното напускане на висш служител на държавната администрация, в този случай най-високопоставения, поражда опасения, че премиерът Борис Джонсън, под диктовката на съветника му Доминик Къмингс, въвежда американки стил на политизиране на висши обществени роли.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама