Бижутери оцениха съкровищата на арестувания губернатор на Сахалин (видео)

15.03.2015 / 13:02 3

За златната писалка на арестувания губернатор на Сахалин Александър Хорошавин вече ходят легенди. Наистина ли струва 36 000 000 рубли. С тези пари може да се купят шест луксозни автомобила, жилище в Москва с изглед към Кремъл или дори вертолет. А губернаторът, наричан от бизнесмените - Саша 50%, е предпочел писалка, отблязва НТВ.

Оценката на Елена Весьолая, експерт по бижутерийни изделия е следната: „Писалката е направена от злато и изцяло е инкрустирана с брилианти. На нея е оформена дори картата на Русия. Писалката е изработена само в един екземпляр. Стойността й е около 1,5 милиона долара.”

Оказва се, че по актуалния валутен курс драгоценната писалката струва не 36, а около стотина милиона рубли. Но освен нея губернаторът и съпругата са имали и много други скъпи бижутерийни изделия. А чиновникът, в чийто дом бяха открити 1 милиард рубли кеш, е декларирал, че през миналата година е изкарал едва 9 милиона, отбелязва НТВ. 

Според слуховете, губернаторът е искал подкупи в размер на 50% от стойността на всеки проект, за реализирането на който е бил необходим неговия параф. Според следователите процентите са не повече от 6, но тъй като става дума за големи проекти, то и рушветите са били колосални. 

И губернаторът за нула време се сдобива с три елитни апартамента в центъра Москва и разбира се с вила в околностите на руската столица. Само ремонтът на извънградския дом на чиновника струвал 130 милиона рубли или над 2 милиона долара.

Подробности във видеото


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
6
RADI (преди 5 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Хубаво е да имаш съкровища.
2
3
Odesos (преди 5 години)
Рейтинг: 1535 | Одобрение: 100
Те оцениха съкровищата
Магазини за котки във Варна”
4
4
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Крал крал крал да се осрал , изкрал милиарди като нашият Бойко , просто нашият се крие по добре от него . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама