Бизнесмен за болничните: Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш съвети

17.11.2019 / 23:00 4

Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш съвети. Отстрани е много лесно – един да снася яйцето, друг да кудкудяка. В живота това го виждаме навсякъде. Това не е приемливо, заяви бизнесменът Красимир Дачев в предаването "Неделята на Нова телевизия".

Той и Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” влязоха в спор за минималната работна заплата, както и за изплащането на първия ден от болничния. Дачев припомни, че през 2009 година бизнесът се е съгласил да плаща първите три дни от болничния като временна мярка. Дотогава болничният се изплаща напълно от държавата.

Ваня Григорова пък отправи обвинение, че фирми карат работниците си да взимат болнични и да ходят на работа. „Това е кражба от осигурителната система, това е кражба от труда на работниците”, заяви Григорова.

„Работодателят е платил вече веднъж временната нетрудоспособност на своите работници. Те ни карат да я плащаме втори път. Тогава ми дай инструмент, за да разбера дали е истински, или не”, коментира Дачев.

Той даде и пример с държави, където се изплащат болничните, издаването на фалшив болничен лист е криминализирано, а при установяването му се отнема лицензът на лекаря, който го е издал.

„Тази година ще имаме над 1 милион повече болнични от миналата година”, обясни бизнесменът.

Двамата спориха и за минималната работна заплата, както и за пенсията.

„Минималната работна заплата отдавна трябваше да е 1000 лева. Минималната пенсия – хубаво е, че има някакво увеличение, но с нея няма как да се оцелее”, коментира Григорова.

„Лесно е да искаш, трудно е да го направиш. Увеличавайки социалната пенсия, се доближават до тези, които са си внасяли цял живот. Това демотивира хората, които внасят за пенсия. По-добре да се качва пенсията на онези, които са работили и са плащали”, каза Дачев.

Относно минималната работна заплата, Дачев обясни: „Лесно е да искаш, но трябва първо да ги изкараш. Ние малко изкарваме в България”. / novini.bgПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43366 | Одобрение: 6511
Не им се дават пари на изедниците. Защо да отиват парите за болните работници, когато могат да отидат за яхти, самолети, имения и цици за к-те.
3
1
OF (преди 1 годинa)
Рейтинг: 596 | Одобрение: -154
СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ЕДНИ ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ, ИЗТОЧИЛИ 15 БАНКИ В ПЕРИОДА 1.1995Г/2.1997Г, ОБРАЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ, ПРЕГЪРНАЛИ КАПИТАЛИЗМА И СКОЧИЛИ ОТ ПАНЕЛКИ ВЪРХУ ЯХТИ, САМОЛЕТИ ДА СЕ НАУЧАТ НАЙ ПОСЛЕ КОЙ ИЗКАРВА ПАРИТЕ И КАКВИ ЗАПЛАТИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ. ДА ХВЪРЛЯТ МАНТРАТА МЪРЗЕЛИВИ ЗАТОВА НИСКИ ЗАПЛАТИ, ТУК МЪРЗЕЛИВИ, В ЕВРОПА РАБОТЛИВИ И ТЪРСЕНИ БЪЛГАРИТЕ СЕ ОКАЗВАТ ДОБРИ  РАБОТНИЦИ. ГОСПОДА ДРУГАРИ- ЩЕ СПОДЕЛИТЕ ЛИ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛИ И ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ЛИ ДА ПЛАЩАТЕ НАЙ ПОСЛЕ ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО НАТРУПАХТЕ МИЛИОНИТЕ. ДРУГАРЯТ ДАЧЕВ БЕШЕ ИЗВЕСТЕН КАТО ПРИДРУЖИТЕЛ НА СВОЯТА ИЗВЕСТНА СЪПРУГА И ИЗВЕДНЪЖ СОБСТВЕНИК НА СТОТИНА ФИРМИ- КРЕЩЯЩ И НАПОРИСТ ЗАЩИТНИК НА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ.
OK
4
0
аха (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6627 | Одобрение: 2087
Аз да питам де, кой изкарва парите-паботника,или ,,бизнеса,,??? Предлагам , никой да не ви работи, както това се случва по морето, да си работите сами, със децата, с жените, с любовницити си, да видите ,как излиза-папото! Като знам, как има -бизнесмени, не знаят един чужд език, не знаят за забият един пирон, ама се репчат... За работника нямате пари, а за почивки,за нови коли, за нови жилища и нови любовници -имате.... Наяла се въшката, излезнала на -чело.... Дай на простака власт и му гледай-сеира... Нещастници.....
7
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
А бе, дърт опърдян чувал......Голямо лайно лапни, голяма дума не казвай, че и твоите са преброени......Като те гледам, некрологът от джоба ти стърчи, ама алчността на е те пуска......Ще плащатеееее.....копелета.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik