Бизнесменът Пенчев : Да се изземват пари на богатите с по-големи данъци е кражба и "дълбоко неморално"

12.07.2019 / 10:55 12

Въвеждане на необлагаем минимум и на данък "Богатство", настояват от КНСБ. Синдикатът предлага доходите до минималната заплата да не се облагат със ставка. Десетпроцентният данък да бъде само за сумите над минималната. От синдиката предлагат още въвеждане на необлагаем минимален първоначален доход за млади семейства, което според синдиката ще стимулира сключването на граждански брак, раждаемостта и потреблението, предаде bTV.

Бизнесменът Ивайло Пенчев нарече предложенията на синдиката "дълбоко неморални" и заяви, че това е кражба на пари. „Същността на данъчното облагане е насилствено изземване на пари от хора, които са ги изкарали честно. В една правова държава този, който е изкарал повече пари, е създал повече блага за останалите. Насилственото изземване на повече пари е неморално”, на мнение е Пенчев.

„Това е нормална реакция на хората с парите, нормалният конфликт между капитала и труда. В същото това време тези хора много обичат да участват в благотворителни кампании. Когато обаче го правиш, за да си измиеш лицето пред обществото, тогава е лошо и просто пиар”, коментира от своя страна Ваня Григорова от КТ „Подкрепа”. Тя заяви, че не става въпрос за кражба, а за обществен договор, спрямо който всеки трябва да участва съгласно възможностите си във функционирането на обществото.

„Този тип индивидуализъм е дълбоко навлязъл в обществените отношения, при което се зачертават базови принципи на съществуването на обществото. Това са нормални подходи в западноевропейските държави”, допълни тя. „Хората, които „консумират” данъци, са основно държавните служители и всички други организации, които не създават стойност. В тази група включвам и компании, които интерес те да нарастват. Всички други, които ги плащат, са платци на данъци”, заяви от своя страна Ивайло Пенчев.

Ивайло Пенчев стана национално известен преди години с уникалната си изцепка за размера на заплатите в България. Тогава бизнесменът заяви категорично, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв. "Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", каза с увереност Пенчев. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

11
5
ДИВАКА (преди 3 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
УЙО..НЕ МИ СЕ МЕРИ НИЩО ,АКО ЩЕ ДА МЕ КОНТРИРАШ..НО НЯКОГА Е ИМАЛО БОГАТИ ХОРА СЪС СЪЗНАНИЕ ,ЧЕ НЕ ТРЯБВА САМО ДА СЕ ТРУПА БОГАТСТВО..А ДА СЕ ПОМАГА  И НА ОТЕЧЕСТВОТО..ЗНАЕШ КОИ СА ДАРИЛИ ПАРИ ЗА СУ "КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ " ,ЗА АПРИЛСКАТА ГИМНАЗИЯ И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДАРИТЕЛИ ЗА ЦЪРКВИ И УЧИЛИЩА..ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ..ТИЯ СЕГА СА ЛАКОМИ ФАШИСТИ..НЕ С МИСЪЛ ЗА РАБОТНИКА ИЛИ БЪДЕЩЕТО ..А В ТРУПАНЕТО НА ПАРИ..И СПРИ С ТОЯ КОМУНИЗЪМ..ТОВА ОТ ТЪПИТЕ ВОДАЧИ -ГРОБОВЕ С ЧЕРВЕНИ КНИЖКИ В ДЖОБОВЕТЕ СИ ГО ЛАПНАЛ ,КАТО ПАТЕ -ЦИФКА..Изплезване:devil:Нинджа
18
16
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 234902 | Одобрение: 24667
Уйо.....Живея в 22 век и ако не знаеш, живея в САЩ.....Най-капиталистическата държава в света, но такова нещо като в България не съм виждал.....И не съм писал, че е срамно да си богат.....В България е срамно да си БОГАТ мръсник.....Буров е казал : Парите покваряват дребния човек и извисяват големия....Парата дава сила и кураж, но разваля слабия, хилав човек със слаб морал......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 42480 | Одобрение: 14785
Този мушмул,е бизнесмен.ШокиранНяма такъв майтап.Ухилен
16
5
ДИВАКА (преди 3 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
ТОЯ  НАГЪЛ БИЗНЕСМЕН..РАБОТЕН МЪЖ..ЩО НЕ КАЖЕ КАК ТОЧНО ИЗКАРВА "ЧЕСТНИТЕ СИ ПАРИ " ,КОЛКО МУ Е ПЕЧАЛБАТА ..ДАЛИ Е 394 %% ,КОЛКОТО ПЕЧЕЛЯТ ЧОРБАДЖИЙТЕ НА ЗАПАД  ИЛИ ПЕЧАЛБАТА МУ Е ПОНЕ 20 % ..КОЙ КРАДЕ ТОГАВА И ОТ КОГО..КОЛКО ДАВА КАТО ЗАПЛАТА НА РАБОТНИЦИТЕ СИ И ДАЛИ ГИ ОСИГУРЯВА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ,А НЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНО ЗАРАБОТЕНАТА..ДА НЕ ДА МИСЛИ ,ЧЕ РАБОТНИЦИТЕ МУ СА ПРАВЕНИ ОТЗАД,ПЪК ТОЙ..БРЕЙ МОРАЛЕН ЧОРБАДЖИЯ..Е ТАКОВА ЧУДОВИЩЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ..ВСИЧКИ МАЙ СА ПРАВЕНИ ОТ ЕДИН..ТАКА И РАЗСЪЖДАВАТ..Изплезване:devil::alien:
13
5
NANSI (преди 3 години)
Рейтинг: 3386 | Одобрение: 1316
Бизнесменът Ивайло Пенчев нарече предложенията на синдиката "дълбоко неморални" и заяви, че това е кражба на пари. „Същността на данъчното облагане е насилствено изземване на пари от хора, които са ги изкарали честно. В една правова държава този, който е изкарал повече пари, е създал повече блага за останалите. Насилственото изземване на повече пари е неморално”, на мнение е Пенчев. ВЕЛИКА НАГЛОСТ!!!! ВИЕ ОТ КАКВО СПЕЧЕЛИХТЕ???????????? ОТ ЗАКУПЕНИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ- ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЦЕНИ ПО ОСТАТЪЧНА СТОЙНОСТ Т.Е. ЗАГРАБИХТЕ СПЕЧЕЛЕНОТО , ИЗГЛАДУВАНОТО И ИКОНОМИСАНОТО ТО ВСИЧКИ НА С-ПРЕДХОДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ. ОТ КАКВО Е ВАШАТА " ПЕЧАЛБА" СЛЕД ТОВА - ОТ ПРИНАДАНЕТА СТОЙНОСТ , СЪТВОРЕНА ОТ ВАШИТЕ РАБОТНИЦИ, ОТ НЕДОПЛАТЕНИТЕ ИМ ПАРИ. НАГЛЕЦ!!!!!!!!!
17
4
Дедо (преди 3 години)
Рейтинг: 11851 | Одобрение: 4656
Ало, Пенчев, я ми припомни колко бяха моралните и честните богати... щото нещо ми се губи бройката ???
6
19
Уйо (преди 3 години)
Рейтинг: 40634 | Одобрение: 8214
Крис, мислиш като човек живеещ в 19 век. Тъгуваш по комунизма ли? Особено този от 20-години в СССР. Докато не се изкорени дебилското, комунистическо мислене на бедняците и непрокопсаниците (да ти кожа по марсистки, езика, който разбираш: лумпен пролетариат), че да си богат е срамно, в България няма да се оправим. Комунистическата идея да няма богати, а не да няма бедни, е добре приета само в най-неспособната и мързелива част от населението.
21
19
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 234902 | Одобрение: 24667
Може да си известен, но да не си свестен.....Богатите не ги бива за нищо, но са способни на всичко....И да, не съм виждал котка, да се притеснява, какво мислят мишките за нея......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
18
2
... (преди 3 години)
Рейтинг: 21162 | Одобрение: 6377
Казва го бизнесмена дето дава по 1000 лв заплата и си мисли, че е огромна.
23
3
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
      трябва прогресивно месечно облагане....по висок процент данъци за по високи доходи...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама