Благомир Коцев: Най-важно е да възстановим тока. Утре децата се връщат в клас

20.11.2023 / 07:35 3

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Кметът на Варна Благомир Коцев даде преди минути брифинг пред общината във връзка със ситуацията в града и региона.

"Варна се възстановява. В момента най-важното, което трябва да направим, е да възстановим тока в районите, в които той е спрял някъде вече два дни. За хората е изключително неудобно, това е наш приоритет. Днес сутринта осъществих връзка с Енерго-Про и до 9 ч. ще изискам от тях график точно кога и как ще бъде възстановен токът, тъй като хората са в изключително неприятна ситуация в някои квартали като Галата, Боровец и Зеленика", започна той. "На места няма и вода, затова също сме в контакт с ВиК, така че днес това ще ни е първата задача - да ги възстановим бързо.

Много от екипите са концентрирани в това да изчистят опасните зони там, където има опасни клони. Има дървета, които са били покосени от бурята, но все още стоят висящи, което е изключително опасно. Това бе причината да почине жената онзи ден, така че това е приоритет. За сметка на това, че екипите са концентрирани върху тези приоритети, битовата смет малко изостава, но това ще бъде възстановено до края на деня", посочи градоначалникът.

"В момента екипите са на терен, извършват много дейности. Вероятно ще ни трябват няколко дни Варна да бъде възстановена. До края на седмицата всички щети ще бъдат изчислени, ще се види на какви пари възлизат и държавата да ги поеме. Общината вероятно няма да може да ги поеме, тъй като не са заложени в бюджета и ще ги искаме от фонда за бедствия и аварии. В момента наблюдаваме ситуацията и бедственото положение ще остане до края на деня", добави Коцев.

"Утре смятаме, че трябва да се върнат учениците в училище. Причината да бъдат днес онлайн е, че не искаме те да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, но призовавам родителите да бъдат по-внимателни, да влизат с децата си вътре в сградите и да ги оставят там. Те няма да излизат в дворовете. Пуснати са инструкции да стоят вътре докато се огледат всички сгради за падащи предмети", завърши кметът на Варна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
гарфилд (преди 8 месеца)
Рейтинг: 56561 | Одобрение: 17851
За децата в детските градини е безопасно да ходят,а по-големите онлайн.:errm:Браво,кмете.Браво,Коцев.:errm:
4
2
Радостин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 144746 | Одобрение: 7021
Незаконните шатри на тоз  по полянките пред Хоризонт  хвръкнаха ли? Или първо тях възстановиха!?!
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама