Близки на убития в Цалапица Димитър Малинов с искове за над 1 млн. лева

10.07.2024 / 13:06 0

Снимка БТВ

Граждански искове за над 1,1 милиона лева предявиха в съда близките на убития Димитър Малинов от Цалапица. Това се случи в първото разпоредително заседание по делото срещу единствения обвинен за тежкото престъпление – Рангел Бизюрев, съобщи БТВ.

Близки на убития младеж отново протестираха преди съдебното заседание.

"В лицето никой не признава ударите, които е нанесъл. Кой нанесе ударите на Митко? Рангел казва, че не е нанасял удари в лицето”, коментира Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов.

От обвинението са категорични, че Бизюрев е единственият извършител на убийството.

"Обвинението е единствено спрямо него за извършено квалифицирано убийство. Доказателствата относно механизма ще бъдат събрани в хода на съдебното следствие. Мотивът е описан в обвинителния акт – това са междуличностните отношения, съответно раздразнението и особеностите на личността на подсъдимия Бизюрев“, коментира Борис Михов от Окръжната прокуратура в Пловдив

Бизюрев остана невъзмутим в съдебната зала.

Защитата му поиска да не бъдат отново разпитвани пред съда всички 37 свидетели. Съдът не прие това искане.

"Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания пред съда. Считаме, че има противоречия в много от моментите в това дело“, заяви Антоанета Николова, адвокат на Атанаска Бакалова.

"Имаме съмнения, че господин Бизюрев е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър“, допълни другият ѝ защитник Димитър Марковски.

Делото е насрочено за 4 поредни заседания на 21-ви, 22-ри, 23 август и 2 септември, когато трябва да бъдат разпитани общо 53 свидетели и вещи лица.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама