Близо 50% спад на ранните записвания! В Слънчев бряг рисуват апокалиптична картина за предстоящото лято

25.01.2015 / 11:42 7

Сериозен ще бъде отливът и на руските туристи


Спад от близо 50% на ранните записвания отчитат хотелиери от Слънчев бряг. Бизнесът вече рисува апокалиптична картина за предстоящия сезон, пише "Флагман".

Конкурентните ни дестинации предлагат изгодни отстъпки за летния сезон. Цените варират от 300 до 900 лева за едноседмична почивка за “all inclusive”, с включени транспорт и медицинска застраховка.

Най-осезаем е отливът на руски пазар. А причините са ясни - девалвацията на руската валута и санкциите срещу Москва, спадът в изходящия туризъм на руски и украински туристи като цяло. 

Поредицата от фалити на седем руски туроператора в рамките на месец в разгара на лятото на м.г. ще се отразят и този сезон, смятат експерти.

Според хотелиери една от основните задачи пред България е да се опита да се върне на западноевропейските пазари, особено Германия


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
corector (преди 9 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Тук вече си проличава до какво довежда липсата на дългосрочна стратегия в бранша.Сега вече много хотелиери ще се усетят какво означава загубен имидж.Алкохолният туризъм и презастрояването няма да върнат високоплатените туристи, на тях кризата не се отразява толкова.Докато ниско платените, които са били на границата сега вече отсъстват.
7
1
Losh (преди 9 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Нормално чужденците не са глупави , патят два три пъти от към фалшив алкохол и мизерни условия но на третият се усещат вече , време е да се насочат към Златни пясъци . севера ще бъде много по благоприятен за всякакъв вид чужденци . . . УСПЕХ
6
0
KrasenM (преди 9 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Защото изгонихме хубавите платежоспособни туристи (семейства с деца). Заменихме ги за алкохолен туризъм...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама