Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май

24.04.2018 / 21:56 22

Агенция Bloomberg съобщи за плановете на руския президент Владимир Путин да отпусне десет трилиона рубли за подобряване на жизнения стандарт на руснаците.

Според агенцията след встъпването в длъжност на 7 май Владимир Путин възнамерява да подпише указ, в който ще бъдат насрочени задачите за следващите шест години. Това по-специално се отнася до развитието на системата на здравеопазването, образованието и инфраструктурата, пише Блиц.

 

Президентът планира да отпусне 10 трилиона рубли за всичко това и по този начин да осигури "решителен пробив" за повишаване на жизнения стандарт на населението на страната.

Уточнява се, че цифрата от десет трилиона се е появила съвсем скоро и може да бъде преразгледана. В същото време основните разходи са планирани за периода след 2020 г., но някои разходи могат да възникнат вече тази година.

Според анонимни източници на агенцията тези разходи ще бъдат свързани с намаляване на отбранителните разходи. Освен това не е изключено да се увеличат данъците и да се въведе нов данък върху продажбите от 4%. Тези мерки все още не са одобрени.

По-рано, след като спечели изборите, Путин каза, че приоритетът на политиката му за следващия президентски мандат ще бъде да се повиши жизненото равнище на руснаците и да се осигури икономически растеж. 

Руски медии обаче отбелязват, че преди да се пристъпи към реализацията на този 6-годишен план предстоят сериозни кадрови промени в правителството. Според "Царград" сегашният премиер Дмитрий Медведев ще запази поста си, но само до 2020 г и при условие, че всички вицепремиери бъдат назначени без негово участие. 

Данните за ръста на социалните разходи в руския бюджет с 10 трилиона рубли не отговарят на действителността. Това обяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след множество настойчиви въпроси от руски о световни медии, но не уточни повече или по-малко ще са тези разходи. Това, което потвърди Песков е, че действително се подготвя съответния указ за значително повишаване на порите в бюджета за социални нужди. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама