Богдан Богданов: Когато имаме повече потребление, това движи икономиката ни

02.04.2024 / 20:15 9

Снимка Булфото, архив

Когато имаме повече потребление, това движи икономиката ни. Изключително важно е да се увеличат доходите на най-уязвимите слоеве на обществото, като пенсионерите, а нете да разчитат на помощи само около големи празници. Това заяви министърът на икономиката в оставка Богдан Богданов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Индивидуални разговори с премиера Денков и вицепремиера Мария Габриел не сме имали. Представихме приоритетите си и отчет на текущия период”, посочи той.

„Имаме изчисления, които показват какви са загубите ни от неприемането ни в Шенген. Преки и косвени ползи за страната ни от приемането ни по въздух и море в Шенген са около 42 млн. лева. Съществените ползи ще се видят, когато бъдем приети и в сухопътния Шенген. Общият ефект ще бъде около 1,1 млрд. лева на година. Това включва най-вече тежкотоварния транспорт, ползите за българския бизнес - 500 млн. Има едни 540 млн. лева допълнителни ползи алтернативни приходи при спестяване на времето за изчакване по границите”, обясни министърът на икономиката.

„Ако активният диалог с Австрия продължи, аз съм оптимист, че ще бъдем приети в Шенген. Мигрантският натиск намалява. Виждаме реалните икономически ползи от приемането на България и Румъния. Надявам се разумът да надделее и до края на годината да станем пълноправен член на Шенген”, посочи министър Богданов.

„Средната годишна инфлация за февруари спадна до нива около 3,3%. Очакваме трендът да се запази. Спестяванията в България растат. През последните години се положиха значителни усилия да се повишат средните възнаграждения”, каза още той.

По думите му чуждестранни инвестиции у нас има, но все още има какво да се желае. "У нас има усещане, че институциите не функционират както трябва, инвестициите зависят и от правилна реформа на съдебната система", стана ясно още от думите му.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 2 седмици)
Рейтинг: 339995 | Одобрение: 54580
Няма дъждобран срещу ядрена война Бобче......между 2025 и 2028 Европа няма да я има......! А който вярва, че Русия ще бъде бита, е идиот.....имаше двама вече.....! Носи си новите дрехи, приятел.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 134722 | Одобрение: -1923
Явно си с дъждобран. Започна през февруари 2024. Но вече повръща и все тая.Явно думите на Тачър са били приети на сериозно и са се взели мерки.
4
1
kris (преди 2 седмици)
Рейтинг: 339995 | Одобрение: 54580
Мистър Боб, благодари се, че Русия не е започнала да плюе......още....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 134722 | Одобрение: -1923
Е,бъди рахат,от 2 години плюе.По-хубаво ли е?
4
0
kris (преди 2 седмици)
Рейтинг: 339995 | Одобрение: 54580
Мистър Боб, понеже си русофоб ще ти представя един цитат на Тачър : Ако наплюем Русия, тя ще се избърше.....Ако тя ни наплюе, ние ще се удавим......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
3
cron1 (преди 2 седмици)
Рейтинг: 80130 | Одобрение: -8730
В Бг и кражбите стимулират икономиката - защото откраднатите стоки, трябва пак да се произведат...:devil:
Марио Кроненберг
3
0
Серж (преди 2 седмици)
Рейтинг: 161462 | Одобрение: 31777
Днес се смяхме с една позната - ако си оставиш без надзор на тротоара лопатката, теслата и телефона, кое първо ще бъде откраднато...Ухилен
2
3
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 134722 | Одобрение: -1923
По-скоро ни трябва Тачър. Никакъв фъндък на синдикати подобни крадци.Никакъв на Аржентина. Бачкане и затваряне на администрации и губещи предприятия/като рудодобив/.Нито Регън,нито Тачър обаче са имали или достигнали такава администрация,толкова много кръвопийци на един трудящ се. И ако добавим само едно,че там частната собственост е неприкосновена става ясно ,че ние пак сме наникъде.Искат богат народ,но няма икономика,няма право/съдилища/ - няма инвестиции.
5
0
kris (преди 2 седмици)
Рейтинг: 339995 | Одобрение: 54580
За да се излезе от голямата криза едно време в Щатите, Рейгън отвори доста държавни служби и нареди да се пуснат допълнително милиони кредитни карти.....Голямото потребление доведе до съществени промени и в частния бизнес т.е. купуването на стока увеличава производството.....Е да ама, тука Рейгън го няма и ако си оставиш уя някъде и него ще откраднат....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама