Боил Банов: Готов съм да подам оставка. Това е монтаж. Аз съм режисьор

30.01.2019 / 12:12 11

Министърът на културата Боил Банов обяви, че е готов да поадде оставка на мига. Той бе категоричен, че цитираните от Елена Йончева 700 000 лева не са опростени, а напротив - министерството води дело срещу фирмата строител на Ларгото за неспазването на сроковете.

"Аз съм рекетиран от четири години. Лицето се казва Ангел Ангелов, беше директор дирекция "Европейски прояви и проекти" в Минестерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица от гафове, несправяне включително и записи. Така че от 4 години съм рекетиран от този запис, само че аз спя много спокойно и всички, които работят с мен, знаят, че аз не се поддавам на рекет. Така че тези евтини компромати, айде да не употребявам по-силни думи, че съм развълвуван, но те не правят чест на никого. Това лице какво е искало, какво е записало, хиляди оперативки се правят в министерството за този проект. Ларгото беше изключително важен, и труден, и мащабен проект. Ако ми се съберат други пак изрази, вероятно съм псувал, вдигал тон, вероятно съм защитавал държавния интерес. Ако си извадят други неща от тези оперативки може да се скалъпят още 56 записа", каза той.

"Аз се казвам Боил Банов. Всеки, който се опитва по този начин да ме дискредитира, не дискредитира мен, а правителството и моите колеги, които работят усърдно, за да се случват някакви хубави неща. Много е хубаво, че точно след като напарвихме нещо вчера, с което можем да се гордеем и се гордеем с подносите и великолепната картина на Батенберг, много е хубава тази помия днес. Браво", коментира още министърът

"Искова молба е заведена, не знам повече какво да коментирам тези глупости. Няма опростени пари, има заведена искова мобла от министерството и в момента текат съдебни дела. Няма спестени пари на никого. Оставка буквално нямаше кога да разпиша, казах и на премиера, че съм готов да я подам веднага. Аз съм български режисьор, аз не съм се родил министър. Винаги съм приемал своите отговорности - в  театъра, в министерството, винаги за развитие на изкуството. Вероятно е монтаж - Правил съм десетки оперативки за това Ларго. И министъра Рашидов, и главният секретар и аз, това беше много голям проект, този проект сме се мъчили всички да се завърши и направи. Рекетират ме с това, че имат записи. Записи, че съм записан тука, че съм казал това и онова. Вероятно аз ще заведа дело след всичко това, там ще опиша всичко, за което ме рекетират. Това са проектаджии - хора, които искат незаконосъобразно да влизат в проекти. И когато това не става започват да рекетират и шантажират. Ще се консултирам с адвокати и ще съдя който мога по трасето. Сигнал, че ме рекетират не съм подавал, това е грешка. Рекетът не е лесно нещо, той е през трето, през пето място - ти знаеш ли че има един запис, в който трябва да свършиш едно нещо. Към мен рекет и сплашване никога не са минавали. Независимо какво правя в този живот. Който е намесен в тази история - Ангелов, тази депутатка как й беше името, ваша бивша колежка. Има искова молба от министерството на културата към фирмата, която не е изпълнила задължението. Аз съм я съгласувал. Тези пари не са опростени, има дело, то си върви. А отъде има тази информация - те по принцип боравят с непроверени неща. Веднага скачат, вадят го. Много отдавна спряха , още след първите опити за рекет. Не съм я разписал оставката, ще прецени премиера, коалиционното правителство. Имам морал, имам задачи, които следвам и работя в рамките на моето разбиране. Знам, че винаги мога да си тръгна. Неприятно ми е, но не я подавам заради чувство за вина. Напротив, но така се прави. За мен работата, която върша, е важна и отговорна, върша я достойно, но не е всичко в живота ми. Когато прецени премиера - на мига я подавам. Но тази инсинуцаия и опит за гавра не я приемам, противопоставям се твърдо, включително с всички мерки, които ми дава закона. Не знам защо сега го пускат, вероятно с някаква мотивация, идват избори, правят нова телевизия. Те си знаят, нормално. Явно целта е да омаскарят всичко и всички", завърши министърът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
22
20
motoristka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 69923 | Одобрение: 34043
''..вероятно съм защитавал държавния интерес...'', но не съм сигурен...8-)
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама