Бончо Бонев празнува 70-годишен юбилей

21.06.2022 / 15:58 3

Снимка: ОСК "Черно море"

Бончо Бонев празнува днес своя 70-годишен юбилей след половин век работа в спорта, през който се утвърди като успешен ръководител.

Той е работил 5 години в ЦСКА, а в последните 45 години неизменно в Черно море. Преди това е десет години национален състезател по лека атлетика и рекордьор в дисциплината скок дължина на открито и в зала.

От тези 45 години в ОСК Черно море, 25 години е изпълнителен директор, като по време на неговото управление се реновира покритата писта по лека атлетика, и са построени и оборудвани два стадиона по лека атлетика.

Благодарение на усилията на клубовете, спортен комплекс Черно море им е върнат от Министерството на отбраната, а впоследствие е реновиран и приведен в един приличен вид, подходящ за провеждане на нормална учебно тренировъчна и състезателна дейност.

ОСК „Черно море“ е регистриран в ММС, като в страната има само четири сдружения, отговарящи на всички изисквания на Министерството на младежта и спорта.

1/3 от завоюваните медали от Олимпийските игри в Атина и Пекин са дело на черноморски спортисти и квалифициран и самоотвержени труд на техните треньори.

„Мога да заявя, че следвам неотклонно завета на моите предшественици от началото на отминалия век да служа на спортната кауза и като общественик: секретар съм на Сдружението на спортните клубове на гр. Варна, секретар съм и на Експертния съвет към кмета на града. Стриктно изпълнявам и задълженията си и на зам.-председател на СК Черно море – Атлетик. Малко ли е, много ли е стореното от мен, оставям другите да преценят. За мен остава удовлетворението, че вярно служа на една народополезна кауза“, казва юбилярът Бончо Бонев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 113590 | Одобрение: -755
А така!!
2
1
колю (преди 11 месеца)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
да си жив и здрав!
може и по-добре

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама