Борис Бонев: Развит град е не този, в който бедните карат коли, а в който богатите използват градски транспорт

16.09.2020 / 18:22 1

Снимка Фейсбук Boris Bonev

"Стойчо Стойчев нагледно демонстрира наложилото се крайно вредно схващане, че притежаването на автомобил е символ на богатство и успех. Но всички знаем, че "развит град е не този, в който бедните карат коли, а в който богатите използват градски транспорт"! - написа във Фейсбук столичният общински съветник Борис Бонев.

"Последните 15 години управление на ГЕРБ нанесе трудно поправими щети на придвижването в града. Затова не се чудете, че ден след началото на учебната година, София отново е изправена пред транспортен колапс. Сред основните причини за това са:

Изключително високо ниво на моторизация - над 700 автомобила на 1000 жители или повече от двойно спрямо нивата през 2006 г.
Неефективен и бавен градски транспорт, който губи пътници;
Липсваща или опасна велосипедна инфраструктура;
Разбити и недостъпни тротоари, които пречат, а не стимулират ходенето пеша.

Въпреки това, управлението на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova няма намерение да промени досега водената политика. Какво стана с проекта за бул. Патриарх Евтимий - същият, който беше подкрепен публично от нея самата и който предвиждаше най-сетне и София да се сдобие с булевард, чието пространство е справедливо разпределено между всички участници в движението? Стана едно голямо нищо - лятото мина без да се направи дори сантиметър подобрение там. А какво стана с обещаните километри велоалеи? Отново кръгла 0 откъм резултати! Междувременно всички световни градове правят гигантски крачки напред - Париж преизпълнява плановете си за велоалеи, Виена направи целия си център пешеходен, изграждат се БУС ленти и се разширява мрежата на градския транспорт.

Навсякъде, но не и в София! Днес започва европейската седмица на мобилността, чието мото тази година е "Мобилност с нулеви емисии за всички"! Затова ви призовавам - изпратете по едно писъмце до кмета Фандъкова чрез контактния център (https://call.sofia.bg/) и я попитайте, кога ще се случи реорганизацията на бул. Патриарх Евтимий? Попитайте я, кога ще има повече велоалеи и БУС ленти? Попитайте я, дали някога ще започне да се държи като кмет на европейска и модерна столица или ще си остане със схващанията от средата на 20-ти век." - каза още той.
#СпасиСофия #ТоваНеЕМоятаСофия

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
motoristka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 72734 | Одобрение: 34854
"Богати" + "Градски Транспорт"= противиположност..... Това у нас никога няма да се случи.... Нагласата е: БЕДЕН=Градски транспорт.... За богатите, това е немислимо унижение.... Дълго ще си останем на този хал....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама