Борис Бонев поиска общините да могат да налагат глоби на шофьорите при нарушения

16.05.2023 / 08:16 7

Снимка: Булфото

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев говори по темата, заради която миналата седмица столичните общински съветници се събраха извънредно, а именно - за да обсъдят конкретни мерки, с които да ограничат трагичните катастрофи. Едно от предложенията бе да се използват столичните видеокамери за наблюдение. Пред "Денят започва" Бонев обаче изрази съмнение дали това ще е ефективно

"Не съм специалист по софийските камери, но много се съмнявам камери за видеонаблюдение да могат да засичат скорост. Ако беше толкова лесно, КАТ нямаше непрекъснато да се чудят откъде да търсят пари за закупуване на камери за скорост"

По думите на Бонев общинските камери да се използват за засичане на други нарушения на пътя и общините да имат право да налагат глоби на шофьорите.

"Прави впечатление, че в България като че ли има конкуренция при институциите коя да налага повече глоби, но когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол", заяви той.

По думите на Бонев по време на извънредното заседание на СОС миналата седмица не са обсъждани никакви мерки, а общинарите се опитали да прехвърлят цялата вина за пътните инциденти на МВР.

Борис Бонев заяви, че от "Спаси София" неколкократно са предлагали мерки за подобряване на пътната обстановка. Сред тях са полагане на по-качествена маркировка, както и светофарите по основните булеварди на София да работят денонощно.

От партията на Бонев предлагат и общинска полиция под прякото управление на кмета на Столична община, която да може да изпълнява мерки за пътна безопасност.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48794 | Одобрение: 6124
Общинската полиция да вземе да следи за кражбите по домовете и на общинарите за рушветите,като толкова я сърбят ръцете за работа!Трева за косене има  много!!!
3
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 350440 | Одобрение: 57300
Интересното в случая е как ТОЗИ субект се е освободил от бялата риза дето се връзва на гърба, че и успял да стигне до студиото.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138033 | Одобрение: 6023
Тоз нормален ли е? Общините не вършат най елементарното  , за което им се плаща ще налагали глоби. Ами сега що не налагат на ВИК, на почистващите, на хапещите кучета и хиляди неуредици.
Всеки да си получи заслуженото !
2
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 54950 | Одобрение: 17520
Ние,като си имаме оПщинска полиция,какво от това?
1
0
zorkooko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5257 | Одобрение: 917
Тоя нормален ли е ?? Вместо да гледат да си подобрят пътищата че чак тогава контролът тоя реве за да слагат глоби . Абре аланкольо  налагайте но си вършете работата не само да плачете за увабение като вдовици
zorkooko

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама