php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Борислав Гуцанов, БСП: Плаващото мнозинство е хранителна среда за корупцията

24.07.2021 / 12:26 0

снимка "Петел"

Между партиите, които ще подкрепят следващото правителство трябва да има споразумение, което да е ясно и публично, това заяви в интервю за Радио Варна народният представител и местен лидер на социалистите Борислав Гуцанов. „Плаващото мнозинство е хранителна среда за корупция”, предупреди той и подчерта, че не е добре да се разчита на такова в следващото управление.

Според Гуцанов между победителите в изборите ИТН и БСП има много сериозно съвпадение в програмите в здравната и социалната сфера, което може да е добра основа за диалог. Става въпрос за намерението здравните заведения вече да не са търговски дружества, както и мерките за подкрепа на младите семейства и пенсионерите. Безплатните детски градини, безплатните лекарства за децата до 14 години, а също и преизчисляването на пенсиите се поддържат както от БСП, така и от „Има такъв народ”, каза Гуцанов. Той коментира също, че разговорите между двете партии е крачка в положителната посока, защото в предишното Народно събрание изобщо не се е стигнало до това.

Лидерът на БСП-Варна заяви, че социалистите са категорично „за” смяната на Висшия съдебен съвет и на главния прокурор Иван Гешев и са изразили позицията си още миналото лято. „БСП беше първата партия, която излезе на протестите, но да не се мерим кой е бил първи и кой втори”, каза Гуцанов. Той обаче подчерта, че не трябва да става въпрос за смяна от рота „стани да седна”, а за цялостна промяна в начина на избор на ВСС и на ръководителя на прокуратурата.

Социалистите не са дали подкрепата си при избора на председателя на Народното събрание Ива Митева като знак, че тя няма да бъде предлагана просто така на ИТН. Това, че ДПС са осигурили гласовете за нейното избиране пък е породило въпроса промяна или подмяна се извършва в властта, защо движението остана неизменно част от нея.

Борислав Гуцанов беше категоричен, че БСП няма да обсъжда идеи като приватизацията на ББР или концесионирането на вече построените магистрали. Той допълни, че социалистите може и да участват в обсъждането на личностите в евентуално правителство на ИТН, защото това е важен въпрос, но той засега още не е дошъл на дневен ред.

Лидерът на БСП-Варна заяви, че в рамките на следващите две седмици в зависимост от графика на Неродното събрание, ще инициира среща с всички варненски депутати, за да се обсъди развитието на града и възможностите за строителство на втори мост, на работеща икономическа зона и на нов интермодален терминал на пристанището. Той за пореден път остро критикува използването на свободната зона от пристанище Варна – Изток, която по думите му е превърната от сегашното управление на града в „скара-бира и селски панаир”. „Това е най-интересната територия на града ни”, подчерта Гуцанов.

Той добави, че на пристанището не се строят обекти като нов конгресен център, нов аквариум и яхтен терминал, каквито са планирани в началото. За сметка на това бизнесмени инвестират в скъпи заведения, очаквайки печалба от тях и така влизат в омагьосан кръг. „Дълги години се плащат безумията на един кмет, на един министър-председател и на едно управление”, коментира Гуцанов и добави, че се надява модела на ГЕРБ скоро окончателно да бъде демонтиран.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik