Борислав Гуцанов: Бъдещето на Варна е в изпълнението на икономическите идеи на БСП

08.06.2021 / 18:01 0

кадър Евроком

„С нашите добри, с нашите лоши моменти, БСП винаги се е отнасяло отговорно към развитието на държавата и бъдещето на хората”, това каза в студиото на Евроком лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов. Той подчерта, че само социалистите могат да съдадат политическа стабилност и предсказуемост в управлението, които да доведе до икономическа стабилност, която да се усети от всеки. Затова според него левицата има отромни шансове след изборите да е в основата на ново мнозинство, което да излъчи правителство.

Гуцанов коментира, че в предишния парламен „Има такъв народ” са отказали да осигурят политическа стабилнос с твърде неясни изисквания. БСП никога не би постъпила по този начин.

Бъдещето на Варна зависи от изпълнението на икономическите идеи на БСП – пристанището като модерна и добре развита атрактивна зона с яхтен порт, новия интермодален терминал, втория мост над канала и коридора север-юг, който да свързва чрез магистрала „Черно море” не само Бургас и Варна, а и Истанбул и Констанца. Той подчерта важността на новия терминал на пристанището, който след като бъде изграден ще привлича повече и различен тип товари.

Част от забавянето на интермодалния терминал е и за да се даде възможност други, частни, пристанища да се опитат да поемат функцията му, това коментира лидерът на БСП – Варна. Гуцанов уточни, че става въпрос за ТЕЦ-Варна, който печели от удълбочаването на канала, извършено за  350 милиона, което надхвърля много необходимостта.

Той съобщи също, че до седмица ще внесе сигнал до Европейска прокуратура за случая със спуканата тръба за отпадни води във Варненското езеро. В момента се изготвя сигнала, който ще е подкрепен със всички необходими дании.

Гуцанов коментира и проекта за изграждането на военноморски координационен център на НАТО във Варна. Той заяви, че е въпросът трябва да бъде разгледан и гласуван в Народното събрание, преди да се пристъпи към реализацията му. „Гърция също е член на НАТО, но когато стане въпрос за военни бази, темата е много чувствителна”, коментира Гуцанов. Той подчерта, че България трябва да е добър съюзник в рамките на НАТО и ЕС, но да защитава националния си интерес, който не е чак толкова еднозначен в случая. „Ние сме много близо до Русия”, отбеляза лидерът на варненските социалисти.

Председателят на БСП-Варна избегна да влиза в коментари за опозицията в БСП. Той обаче подчерта, че органите на партията са се произнесли по казуса с Георги Гергов, има и устав. Именно спазването и уважението на тези принципи Борислав Гуцанов посочи като едно от предимствата на БСП, която неслучайно има 130-годишна история. „Странно е, че Жан Виденов се появява сега, след като 25 години мълча”, каза още той, като обаче подчерта, че едва ли това ще повлияе на партията, която ще има много по-добър резултат.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама