Борисов: Нямам нито силата, нито волята да изрека „Не отивайте на църква“

26.03.2020 / 23:18 0

Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на късен брифинг в Министерския съвет след края на онлайн заседанието на лидерите на ЕС, в което участва и той.

Бойко Борисов посъветва никой да не се шегува с толкова сериозен въпрос като коронавируса.

А коментирайки дали трябва да бъдат отменени Великденските служби, премиерът каза: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа не отивайте на църква. Нека вярващите са по-раздалечени, нека се дезинфекцират иконите", посъветва министър-председателят.

"За всичко друтго имам воля и смелост, това не мога да го направя", каза той по повод призивите да се затворят църквите.

Борисов заяви, че след изявлението на президента Румен Радев в неделя, който обяви, че ще наложи вето на част от закона за извънредното положение, премиерът е спрял да разговаря с него не само по темата за коронавируса, но и по всякакви други теми.

"Ако сега кажа, че няма да има балове, това ще е новината на вечерта, а никой не го заслужава. Има още време", каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъдат отменени традиционните абитуриентски балове през май. / Марица

 

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама