Борисов: По 350 млн годишно от контрабанда можем да вкараме в образованието

11.02.2017 / 13:20 15

Снимка Булфото

По 350 милион лв. повече годишно можем да вкараме от контрабандистите в образованието, изчисли бившият премиер Бойко Борисов на дискусия за образованието в Търново. "Толкова трябват за учителските заплати, за да ги увеличим двойно до края на мандата,а за януари имахме близо милиард излишък. Парите за двойното увеличение са факт, имаме ги. По мои сметки в борбата с контрабандата можем още милиард да съберем. Сметнахме, че за 2 години сме успели от контрабанда да приберем 4.7 милиарда", допълни той, цитиран от "24 часа".

Другата мярка на ГЕРБ за справяне с неграмотността е принудата да ходиш на училище. Ако трябва полицай ще проверява защо детето не ходи на училище, а социалните ще спират всички помощи на семейството. "Нека ни обвинят, че принуждаваме някого да учи. И майка мен като учителка ме е принуждавала, когато ми се играе футбол на поляната, да уча. Каква квалификация, ако не можеш да четеш Тази думичка "принуда ", за мен не е лоша", каза експремиерът.

Другата политика е за професионалното образование и дуалното обучение.

"Иска ми се и да отделим едни 120-130 милиона лв. за училищата, които нямат физкултурни салони. Ще кажете, строихме зали. Ама вижте как се радва народа. И Герджиков и Корнелия Нинова се радват на Григор Димитров там", обясни Борисов. Той каза, че като съберат повече пари от контрабандата, ще направят салоните.

В социалната сфера ГЕРБ ще залага на тридетния модел. Първо второ и трето дете ще подпомага държавата , после помощта ще намалява."По европейските фондове можем да плащаме на всеки баба и дядо да си гледат внучетата, а младите да работят, за да не губят квалификация", смята Борисов.

"Аз не възнамерявам да обещавам, целта е да обясним какво сме направили и това, което не сме, защо не сме успели. Пет-шест неща са, които и синдикатите не могат да отрекат, защото сме го правили", казалидерът на ГЕРБ на кръгла маса "Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи"


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Много сте добри на обещанията. Дръвника е това, което заслужавате и ГЕРБ и БСП, ДПС, ДОСТ....
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
11
2
Karamel (преди 6 години)
Рейтинг: 20784 | Одобрение: 10389
"По 350 млн годишно от контрабанда можем да вкараме в образованието" - казано по този начин излиза, че контрабандата е на държавно и лично разпореждане. Не, че това е голяма тайна, но и през ум не ми минава, че парите ще се пренасочат за образование или нещо подобно, а не за предстоящите избори! Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама