Борисов: Там, където има газопроводи и АЕЦ, никой не бомбардира

03.08.2018 / 13:55 20

Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър. Работим много добре.

Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на модернизирания транзитен газопровод за Турция край село Лозенец, Ямболско, пише Блиц. "Преди няколко години, ако помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава казаха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме много добри приятели с Турция. С тиха, добросъседска и правилна дипломация. Не случайно президентът Реджеп Ердоган ми каза, че през България ще минава всичко. Замисли се и добави - без мигрантите. После седнах с президента Путин и чертахме. През цялото време не спряхме и да строим. Вече можем да получаваме газ от Азербайджан, Русия, Турция", обяви Борисов.

"Това са 150 километра тръби. В последните години слушах много български политици да говорят много за конектори, газови връзки, газови коридори, а резултат нула. Днес като врътнем кранчето и 16 млрд. кубика газ потичат в двете посоки. Оставили сме си едни 11 километра, но сме се подготвили да заустим цялата система, когато стане Турски поток. Няма да ги почваме, докато не подпишем официално. Пак ще повторя, че чух много приказки, но резултати никакви. Целият този прокет трябва да ъврви ръка за ръка с конектора с Гърция. Искам да благодаря на всички. На работниците, които се трудиха много. На турския министър. На абсолютно всички. Там където минават газопроводи и има атомни централи, никой не ги бомбардира. Там има мир", добави премиерът. 

"Правим всичко по европейските правила. Използваме най-добрата техника. Тези американски компресори са най-добрите. Не спираме да разговаряме с турските и руските колеги, а същевременно и не спираме да строим. Не случайно, когато разговарях последно с президента Ердоган, той ми каза: Ние така-така, леко-леко, а вие вече сте готови. Виждате какво правим и с "Белене". На икономиката ще ни трябва още електроенергия. Трябва да сме готови за спирането на блоковете на "Козлодуй" след време. С Турция сме и конкуренти на енергийния пазар, това е нормално. Но сме и много здраво свързани енергийни партньори", разкри пред журналисти Борисов след официалната церемония по откриването.

"Ще ги хванат. Всички ще ги хванат. Има си ръководство на МВР. Разбирам, че акцията ви е по-интересна, но вие си нямате на представа колко усилия струва това, което направихме и открихме днес", отговори Борисов на журналистически въпрос относно акцията срещу бандата на Митьо Очите.

"Аз няма да тръгна да галя козички. Мъчно ми е и на мен, но това са правилата. Никой не може да се заиграва със страха на хората", каза министър-председателят по повод чумата по животните в Ямболско.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Петров (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бойко окопира турция.ужас.
5
0
Ганчо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Прекарай един газопровод по ДОНДУКОВ до Банкя,че да спиш спокойно!
5
0
Що не (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То до тогава няма да има хора в България защо да си хабят бомбите?
10
1
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 НЕ БСП СЕ ЦЕЛУВА С ЕРДОГАН, ПОРОШЕНКО КОСОВАРИТЕ И КОЙ ЛИ НЕ.КАТО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ ЗА ПРОДАЖНОСТ , ИМА ЛИ ПО -ПРОДАЖНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТОВА НА ГРОБ И КОМПАНИЯ.  ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗАТ 90% ОТ ГЕРБЕРИТЕ АКО НЕ ОТ БКП И БСП САМО ЧЕ СЕ ПРЕБОЯДИСАХА И ЦЕЛУВАТ ТУРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ЗАДНИЦИ С ПЪЛЕН СЛУГИНАЖ НА ИНТЕРЕСИТЕ ИМ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ. 
9
0
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 НЕ ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ ГЕРБ Е ЗА БСП БЕ ПАПАГАЛ.  ТОЛКОВА ВИ Е МОЗЪКА И ВМЕСТО ДА ОСМИСЛИТЕ НАПИСАНОТО ВСЕ ЕДНО СИ ЗНАЕТЕ.  АЗ СЪМ ЗА БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ КОИТО НЕ РАБОТЯТ ЗА СТРАНАТА НИ СА ПРЕДАТЕЛИ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА.  НЕЩО НЕЯСНО ДА КАЗАХ ЗА ПАПАГАЛИТЕ . ???????
4
0
... (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пропуснал е "... и където има дюнери..."
5
3
По-продажни от БСП няма! (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пелтека искаше с Уестингхауз да направи сделка с АЕЦ за да ги спаси от фалит! Колко ли е комисионната му? Не е единствен от кадрите на БСП! Навремето портрета на Тодор Живков си носеха емигрантите, против носталгия, сегашните си носат портрета на Румен Гечев против носталгия и да не ползват БГ банки Усмивка Свиня, Пелтек, Контрабандист, Баджанак, Офшорката, Спинозния, Артелчик, Жаба, Чалгар, Импотентен... Един има ли нормален?  Всичкото идиот все е дериват на БСП-ЕООД Корни и свине.. Това ли е алтернативата на Бойко Усмивка)))))Смешници и клоуни с мераци вселенски, а манталитет махленски! Искат да сменят химна на България с Чалга от бездетния Славуца или с "Нас Червеното знаме роди ни...."
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Корни ще плаче, че е обедняла, ако уволнят Митко Биволарски от Лукоил ! Как ще си допълва сметките на Вирджините само с нейните приходи и откраднатото от БСП! Очаква се да регистрира нова фирма БСП-ЕООД КОРНИ без СИЕ с адрес на регистрация БРИТАНСКИ ВИРДЖИНСКИ ОСТРОВИ! А червените малоумници, като НИКИ да духат на Корни пръднята, дано се измирише Позитано Усмивка) Трябва да се премахне амнистията на Станишковото правителство и да отпадне давностния срок за наказателна отговорност на приватизационните кражби, независимо кога са извършвани! Това е като престъпленията на нацистите, които са братя на комунисто-социалистите! За това Импексова дига скандали!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По кой сателит гледа БСП ТВ бре НИКИнце? Или пак си сънувало мокри сънища, сменяй си памперсите, че протекоха! Пуста деменция и склероза, за болен мозък няма лечение Усмивка)))))
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Помним Беровото на ДПС + БСП правителство!Помним и Тройната коалиция НДСВ+БСП+ДПС! Помним Орешарски пак с мандат на ДПС и БСП , Помним и ДПС-арския шут на Доган за да се коалира с БСП! Май само НИКИ не помни или се прави на пръднало прасе Усмивка
5
8
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 НЕ СЪМ ГО ЧУВАЛ ОТ НЯКОЙ ,А СЪМ ГО ГЛЕДАЛ ЛИЧНО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАК СЕ Е ПРЕБОРИЛ С РУСКАТА ЗАВИСИМОСТ ,А СЕГА СТАВАМЕ ПОД ТУРСКА. 
9
3
Никито пак е чело офнюз :) (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Брее това НИКИ голям фен на БСП-то, да не е от Максуда Усмивка
5
7
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ЗАЩО СЕГА ДПС ВИНАГИ ГЛАСУВАТ С ГЕРБ И ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО ХАРЧИ ПО НАД 1 МИЛИОН ЗА ОХРАНА НА ДОГАН И ПО НАД 2 МИЛИОНА ЗА ОХРАНА НА ШИШИ  ????????????????????? ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.  КАДРИТЕ НА ДПС В МИН. НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО СИ  СА НА ПОСТОВЕТЕ И НИКЪДЕ КЪДЕТО ИМА КМЕТОВЕ НА ДПС НЯМАТ ПРОБЛЕМИ С ГЕРБ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ . ПРИМЕРА ИВАНЧЕВА.  КОЙТО НЕ Е ОТ ГЕРБ МУ СКРОЯВАТ ШАПКА. 
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Или четеш както дявола евангелието Усмивка Когато Борисов се изказва, то е като Премиер на България, а не като Ръководител на ГЕРБ! Може и за 1 и 2 блок на АЕЦ Козлодуй да каже, че са спрени! Това не ти е мегаломанката Нинова, според която всичко започва и свършва с нея! Не ти ли стана ясно че тя е жена с тъмно минало и с тъмно бъдеще?
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За починалите само добро! Нищо не трябва да се споменава за убийството на Луканов, на Лечевия съпруг и други БСП кадри от другарите! Нищо за управланието на Луканов, Виденов, Костов, Станишев, Орешарски, Радев! Нищо и за вечната коалиция БСП+ДПС! Каквото било, било, БСП вече не е българоненавистна! БСП ОПГ не са престъпници, да не се объркате случайно ;)
7
9
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 БОРИСОВ САМ МНОГО ПЪТИ Е ЗАЯВЯВАЛ ЧЕ Е СПРЯЛ ПРОЕКТИТЕ  ЗА ГАЗОПРОВОДА И АЕЦ БЕЛЕНЕ И СЕ Е ХВАЛИЛ С ТОВА СИ ПОСТИЖЕНИЕ.  ТАКА ЧЕ НЕ ПРЕХВЪРЛЯЙТЕ ВИНАТА  НА ДРУГ. БОРИСОВ ПРОДАДЕ ОСТАНАЛИТЕ ПО 33% ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ЕРЕПЕТА НА ЦЕНАТА НА ГОДИШНАТА ИМ ПЕЧАЛБА И ПРЕПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА ОГРАБВАНЕ НА ЗЛАТОТО НИ  ПРИ ВЪЗМОЖНО НАЙ НЕИЗГОДНИ УСЛОВИЯ.  МОГА ДА ИЗБРОЯ ДЕСЕТКИ ТАКИВА НЕГОВИ /ПОСТИЖЕНИЯ/ ВЪВ ВРЕДА НА СТРАНАТА НИ. 
9
6
Помним.... (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Помним БСП-Орешарски какво направи за мигрантите, помним и как се огъна и спря Южен поток!БСП-Орешарски фалира КТБ по модела на Гечев от БСП-Виденов! Не случайно Кирчо Контрабандата често е посещавал Цв.Василев, разработвали са схеми, а Иленка Офшорната и Чумата Импексова като са толкова "честни" да обяснят защо ги отсвири Станишев! Явно доста са я направили, щом ги е изгонил! Червените тролове и хейтъри да си тиражират лъжите от фалшиви сайтове, но не виждат документираните престъпления на Червените мобифони!
9
8
НИКИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ЗАРАДИ ТАКИВА ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА КАТО БОРИСОВ СЕГА ЩЕ КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ, А  НЕ СЛЕД ДЪЛГО И ТОК ОТ РУСКИТЕ АЕЦИ КОИТО СЕ СТРОЯТ ТАМ. ВМЕСТО ДА КУПУВАМЕ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ МОЖЕХМЕ ДА ИМ Я ПРОДАВАМЕ ,А АКО НЕ СЕ ПОСТРОИ АЕЦА В  БЕЛЕНЕ И ТОКА НА ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ Е ПО-СКЪП ОТ ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ. ПРЕДИ БАЙ ТОШО УДРЯШЕ ШАМАРИ НА ТУРЦИТЕ , СЕГА БОКО ИМ ЦЕЛУВА ЗАДНИЦИТЕ И НЕГОВАТА ПАСМИНА ОБЯВЯВА РУСИЯ ЗА ВРАГ НОМЕР 1 НА СТРАНАТА НИ.  КОЛКО НИЗКО СА ПАДНАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ СЛУГИ НА МНОГО ГОСПОДАРИ НО НЕ И РАБОТЕЩИ В ПОЛЗА РОДУ. 
9
8
bibendum (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В случай на военен конфликт, точно стратегическата инфраструктура се бомбандира. Борисов витае някъде из облаците.
8
9
X (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колко,бързо се сети,че където,има газопровод и АЕЦ,никой не бомбардира.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама