Борисов обяви пускането на тунела "Витиня"

19.03.2021 / 10:10 5

Снимка Министерски съвет

Бойко Борисов съобщи във Фейсбук: Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел "Витиня". Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, система за видеонаблюдение, пожароизвестяване, вентилация, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват по-висока безопасност на пътуването, пише Burgas24.bg.

Тунелът е дълъг над 1 км, като той е в експлоатация от 1984 г. Бяха възникнали много сериозни проблеми по конструкцията, което наложи затварянето му за ремонт. За усилване на тунела и попълване на кухините между първичната облицовка и скалния масив е инжектиран специален бетонов разтвор през направени за целта 3000 отвора.

В тунела ще има и аварийни връзки между двете тръби - две пешеходни и една шосейна. При авария връзките ще се ползват за евакуация на хора и автомобили, както и за достъп на линейки, пожарни и други специализирани автомобили.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 112615 | Одобрение: 20200
борисов защо не обясно с какво ги окрепват тези проходи че сле месец два пак се свича скална маса. или цялата работа е да се приберат едни пари. ама някакси изглежда криминално боико да укрепва пътища и после от там да пат камани. и ако небеше ремонтирал нищо дали пак щеше да има свачища. че като гледам новините за всяко едно такова свачище кават че е "окрепено" скоро.
6
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 243870 | Одобрение: 27605
Говорят за някаква костенурка от Мадагаскар с вълшебно месо.....Който ядял от него поумнявал....Не е ли останала една порция за Борката.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
vladimir (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3213 | Одобрение: 683
До,изборите ще издържи ли ремонта на толупа?
2
1
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17915 | Одобрение: 3795
Дано да маже да се поправи после.:unsure:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама