Борисов отговори на Нинова: Защо ме пита за ученията на НАТО в Черно море, нали Радев е върховен главнокомандващ?!

13.10.2017 / 10:33 6

Снимка Булфото

„Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!“ Това пита премиерът Бойко Борисов в края на заседанието на Министерския съвет в сряда, сочи стенограмата, публикувана днес, пише Блиц.

„Защото Корнелия Нинова ме вика в Парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т.н. Нали ще се борим с фалшивите новини!“, възмущава се Борисов в разговор със заместник- министъра на отбраната Атанас Запрянов.

„В това учение главна роля има Върховният главнокомандващ Президентът Радев?“, пита премиерът. „Да, и той е информиран за учението“, отговаря Запрянов. 

Пълният текст на разговора:

БОЙКО БОРИСОВ: В Парламента какво обяснихте?

АТАНАС ЗАПРЯНОВ: Докладвам, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие. Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада. По отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, ние информираме освен изпълнителната власт, така и президента. В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно- политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски.

БОЙКО БОРИСОВ: В това учение главна роля има Върховният главнокомандващ Президентът Радев?

АТАНАС ЗАПРЯНОВ: Да, и той е информиран за учението.

БОЙКО БОРИСОВ: Защото Корнелия Нинова ме вика в Парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?
 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
w (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БОЙКО,ДЕБЕЛА КАФАЛИЯ,КАТО Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ,ЗАЩО МУ КАЗВАШ КАКВИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ДА ВЗЕМЕ?МЪЛЧИ СИ.ЗА ЕДНОТО СЕ БЪРКАШ,ЗА ДРУГОТО НЕ.И МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ НАРОДА НЕ ТЕ ИСКА ВЕЧЕ.АЙДЕ ЧУПКАТА В БАНКЯ..............Гняв
4
2
яя (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
простака се изказа 
2
0
До "Стига бе" (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Грешка, грешка!!!    Този "простият", известен още и като "почетен селянин на Хитрино"  се прави на "ДА ВИ ИЗЯМ  СУДЖУКА"!!!!!
4
2
Стига бе (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами кого да пита,нали ти всяка седмица се мъкнеш в Брюксел да ги каниш и да те потупат по рамото.Да си видял Радев да се среща с натовци?Правиш се на яж ми гъза!
3
4
РазБойко (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За мен" Конграджулейшън",и разходки с платноходки.Какви,учения,някакво НАТО..
6
4
Запознат (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защото Корнелия Нинова прави всичко възможно, за да срине доверието в БСП. Защо послушковците около нея не я вразумят, че с пълна енергия работи само против партията си!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама