Борисов призна дали ще подаде оставка, ако ГЕРБ изгуби изборите

30.10.2016 / 18:20 9

Премирът Бойко Борисов и кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева отговаряха на анонимни зрителски въпроси в студиото на 120 минути по bTV.На въпрос дали наистина Борисов ще подаде оставка, ако ГЕРБ изгуби изборите, Цачева отвърна: "Единствено лидерът на ГЕРБ го заяви. Очаквах и други лидери да го заявят. Някои се скриха зад инициативни комитети и не искат да поемат отговорност".Борисов от своя страна заяви: "Първо аз го казах, очаквайки, че БСП ще имат свой представител на изборите, но то се показа, че нямат. Аз в крайна сметка вече го бях казал и ще го направя, морално право ми е. За съжаление срещу мен няма реален опонент от страна на левицата".

Запитан дали, ако Цачева продължи на балотаж, но на втори тур изгуби, пак ще подаде оставка, Борисов отвърна: „В такъв случай – не, тъй като тогава всички ще се омешат”.

Друг анонимен зрител пък попита защо преди изборите решиха да дадат коледни надбавки, щом няма пари.

"Защо предизборно ли? За миналата Коледа и за Великден предизборни ли бяха?", попита Борисов. "260 млн. извън бюджета и пенсионната система са дадени на пенсионерите. Пет пъти сме давали средства на пенсионерите. Ако сега не дадем парите, по-добре ли ще ви бъде, господине?", допълни премиерът, пише още Блиц."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
iTechnology (преди 3 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Само говори.................

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама