Борисов разговаря с Таяни и настоя пакет "Мобилност" да се разгледа след евроизборите

11.01.2019 / 12:06 4

Снимка Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Двамата проведоха телефонен разговор днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер настоя пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите. Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала. „Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов, предаде новини.бг.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност 1“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност 1“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
След дъжд качулка (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
абе, мутро сИКаджийска, дето ти викат още агент Буда и Боко Тиквата!   Ти сливи ли имаше в устата по време на европредседателството, когато всички тези господа бяха дошли  тук, защо тогава не постави въпроса за нашите  транспортни фирми? Защо бе, мутро СИКаджийска? А ти се съдра да ги прегръщаш и да ги мляскаш, да им се мазниш и да им показваш простащината си! Сега ли се сети  и си седнал да им пишеш писма! 
1
0
Боко Мазника от БРЕГ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Смешника Бойко Борисов е крадец, лъжец и измамник!!!  Докато Смешника Бойко Борисов е на власт, нещата в България ще стават все по зле и по зле!!! На Българският народ му трябва правителство, което да работи за българският народ, а не да краде и прогонва българите!!! България  без ГЕРБ и ОП!!! Смешника Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
3
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БУДА , като имаме сигурни ШЕНГЕНСКИ граници , как два камиона със забранени субстанции влизат през едната и излизат през другата ни митници без да разбереш ??? ИЛИ СТАВА С ТВОЕ ЗНАНИЕ !!!
2
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Филмът Мисия Лондон, ама в живота, претворява лелята на шефката на външната комисия на НС, а всъщност – зъболекарка на Цв.Цветанов – Джема Грозданова. Комуникаторът на посолството Надя Евангелатова укрива в институцията сина си, който е арестуван за педофилия от английските власти и е държан в арест. БУДА , за кораба ни чул , ни видял ! А това ! Истина ли е фейк ли е ???
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама