Борисов се похвали, че е спасил Варна. Грaдът щял да рухне без него

30.08.2015 / 15:00 36

Премиерът Бойко Борисов сравни пред журналисти метафорично Варна с Двореца на културата и спорта, който претърпя сериозен ремонт преди месеци:

„Вашата Спортна зала е кристален образ на това, което е била Варна. Без основи и готова да рухне. Ако отидете сега да видите как изглежда – това ще се случи и с Варна. Направихме го със София, с Бургас, с Пловдив и Русе. До година и половина – две ще го направим и с Варна.

Борисов отказа да коментира кандидатурата за кмет на Кирил Йорданов, който през 2011 г. на местните избори във Варна беше подкрепен от ГЕРБ.

„Ние имаме кандидат като партия – г-н Иван Портних. Аз мисля, че ние във Варна правим достатъчно, за да се види амбицията ни в следващите две години Варна да е коренно променен град. Не се занимавам с другите кандидати. Знам какви са ни целите за Варна : да не остане неасфалтиран булевард, детски площадки, градини, санирани сгради и магистрала "Хемус" до Варна. Това е, което съм си поставил за цел за този град. Ако варненци решат друго – това е демокрацията и правото на хората да избират”, коментира Борисов.

Tой на няколко пъти подчерта, че партията ще води толерантна кампания, в която министрите и той нямало да участват.  „Аз имам късмета да си имам Цветанов”, каза Борисов.

Разговори са водени с лидерите на РБ, с които той се е разбрал, че всички ще работят по щабове и за своите си кандидати, но ще запазят стабилността на правителството.

„Почти всички кметове са от ГЕРБ и е нормално, когато издигаш кандидат, да търсиш слабите места и да ги подчертаваш. Политическите щабове ще водят битка по места за своите си кандидати и поне от наша страна тонът ще е абсолютно толерантен. Аз и министрите няма да се месим в тази кампания, защото трябва да запазим стабилността на правителството на всяка цена. Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и РБ да бъдат такова количество, че да запазят стабилността на правителството. Това е нашата основна цел.”

Ако ГЕРБ загуби някъде, това ще бъде представено като катастрофа, прогнозира лидерът на партията.

„Който е тръгнал с компромати срещу ГЕРБ, винаги е загубил”, подчерта Бойко Борисов. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
2
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
А каква можеше да бъде Варна без Киро и Бойко...
plabov
6
4
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Това ако се нарича спасение , не знам ако беше го нарочил да рухне какво щеше да се случи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
4
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Днес бях при Иван Луков и му казах истината не само за проектите, а и как всеки си прави каквото иска. Обърна са и ми каза ти ако искаш обжалвай в съда. През цялото време му говорих на Вие. Докато си говорихме той само в началото ме погледна и през останалото време ми говореше на ти и не ме гледаше изобщо. Питаха ме доволен ли сте от срещата отговорих не липсва му  на Лука възпитанието и знанието, не толкова за града, колкото за поредното безхаберие на общинската власт. Тъпука от ГЕЙРБ го интересува мандата да го знаете от Мен.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
14
14
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Докато Бойко е премиер, Варна трябва да се съгласява с изцепките ми и да го посреща добре като идва да реже лентички, че много добре се зне какво его има и колко отмъстителен може да бъде. Я се е обидил, я пак е спрял всякакво финансиране за града.
23
3
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Мисля, че Бойко знае отлично, че във Варна има огромно неодобрение  и, че на изборите печели, не защото е желан, а защото го избират между две злини, като по- малката... Освен това е абсолютно неспособен да се пребори с трибуквената организация- монопол, но когато се самоизтъква и самовеличае, се издига в собствените си очи. Егото му ще го довърши, някой ден...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
17
6
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Тоз обаче наистина си вярва като ги плещи тия глупости...
38
5
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 327323 | Одобрение: 50973
Ако някой се сети да събере бисерите на Бойко , ще се получи едно доста интересно четиво , озаглавено например  " На какво се смее българина "........
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
22
6
М.Г. ПРОПЪРТИС (преди 8 години)
Рейтинг: 291 | Одобрение: 91
И как ще рухне по-точно? Нещо не мога да си го обясня...
Недвижими имоти във Варна: М.Г. Пропъртис - Недвижими имоти
73
4
морският (преди 8 години)
Рейтинг: 37444 | Одобрение: 21759
Ако някой си мисли ,че като напудрим града всичко е оправено,проблемите са решени....Във Варна не се създават условия за бизнес,във Варна не се привличат бизнес -инвестиции.Да градът ще е с нови плочки ,но без национално влияние и тежест.Местният бизнес ще продължава да бяга от града.Да ,това е положението.Само с пудра не се живее,трябва и хляб! 
32
5
1007 (преди 8 години)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
какво ще прави Варна ако не е Бойко?Усмивка))))
80
9
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Този не спира да ме удивлява как с всяко ново изказване успява да изглежда все по-прост. Мислех си, че е достигнал дъното, но не, той явно се е заел да копае надолу за да достигне нови низини на простотията...
75
15
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 327323 | Одобрение: 50973
Пази Боже , сляпо да прогледа......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
45
8
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
ГРЪДЪТ или Градът щял да рухни. Гърбът на ГЕЙРБ не рухна ли. 
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама