Борисов търси рамо от Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана

18.07.2019 / 11:29 2

Снимка Булфото

Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е подканил премиерът Бойко Борисов госта си - управляващия директор и административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг на срещата им днес по-рано сутринта, съобщи Нова тв.

"Сега говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана, да бъде гарантирано финансирането", обяви Борисов на срещата пред българските посланици и обясни, че финансовата институция е готова да се ангажира и с надзора по финансирането.

"Сега ни предстои един от най-важните коридори - много й отива на Световната банка не само финансирането, а и наблюдението на този процес, той е геостратически", каза за проекта премиерът, вече на откриването на Логистичния център на банката за споделени услуги, в който ще работят над 300 квалифицирани специалисти. Това е и поводът за визитата на Шаолин Янг.

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което днес продължаваме да развиваме, увери Борисов госта си на срещата по-рано сутринта в Министерския съвет. 

Министър-председателят Борисов отбеляза предимствата, които открояват страната ни и я превръщат в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура. 

Премиерът Борисов изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти, информира пресслужбата на МС.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
варна варна (преди 4 години)
Рейтинг: 555 | Одобрение: 90
Ха! Ти/Боко/ вече оправи България, та се хвърляш и на Балканите!!!!
13
12
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 345656 | Одобрение: 56096
А коридорите и "тангентите" - Магистрала Хемус и Магистрала Варна-Бургас КОГА.....? Или за вас герберасите е по-важно София за на майната си......??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама