Борисов в завод за хидравлика: За антикризисни мерки сме дали няколко милиарда

18.02.2021 / 16:04 10

Снимка: Фейсбук, Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов посети завода за хидравлика в Кърджали и се срещна с работници в него.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в завод за хидравлика в Кърджали, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката "60/40" в периода април-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.

"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката "60/40" има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът Борисов добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235711 | Одобрение: 25076
ЛМ не знае, че след като простосмъртен е заврял пръст в "Божия" задник не го облизва, а не го мие поне още месец......Проблемът е с гредата завряна в неговия дирник и запекът, че започва да му излиза през устата.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235711 | Одобрение: 25076
Другарю Борисов....ти си политик, а аз съм инженер и затова ми позволи да ти обясня теорията на Относителността по-простичко, като за "умен политик" като тебе.....Значи завирам ти пръст в г*за и се получава следното....Ти имаш пръст в г*за и аз имам пръст в г*за, но ти се намираш ОТНОСИТЕЛНО в по-неблагоприятно положение.....Разбра ли, или да ти го кажа още 5-6 пъти.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 99805 | Одобрение: 5
ЛайньоМете, кой ги получава тия помощи,само специалните фирми.Аз не познавам някой нормален бизнесмен да е получил помощи за каквото и да е.
6
6
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77724 | Одобрение: 36374
Боко, като дойде във Варна, с хора от кой завод се срещна, бе, тикво страхлива?
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
5
1
Ил_62 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9606 | Одобрение: 1641
"даже веднага могат да назначат още 150 души." - а бе боклук, как можа да определиш, че още 150 човека могат да се назначат.Голям капацитет си бил.
4
0
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Борисов в детска градина: Строим магистрали, метро копаем, милиарди даваме за газ. Радев е боклук, Меркел ми е първа приятелка. ... Ъъъ, смисъл ко ги е*бе децата?!! Че и тука същата. Звездите му го говорят на тоя! Май окъсява сериозно! 
3
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 99805 | Одобрение: 5
Да не се окаже че завода е собственост на ПКП-цинковата кофа?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама