Борисов вече е във Виена. Иска обяснение за ваксините

16.03.2021 / 15:23 4

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът на България Бойко Борисов пристигна във Виена. В австрийската столица той ще участва в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, Латвия - Артурс Кришянис Каринш, Словения - Янез Янша, и Хърватия - Андрей Пленкович.

Шестимата лидери ще обсъдят позицията за справедливо разпределение на ваксините срещу коронавирус въз основа на процента на населението на всяка страна членка на ЕС.

В събота Борисов, Курц, Бабиш, Каринш, Янша, а по-късно и Пленкович, изпратиха писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което изтъкнаха значението на европейската солидарност, по отношение на ваксините.

В писмото бе отбелязано също, че трябва да се гарантира, че всички членки на ЕС при еднакви условия ще могат да достигнат общите ваксинационни цели, определени от ЕК за второто тримесечие на 2021 г.

От изключително значение е доставките, изпращани до държавите членки, да бъдат изпълнявани едновременно и пропорционално на населението в страните членки. Според Броисов само по този начин ще се постигне колективен имунитет, едновременен за целия ЕС.

Премиерът ще посочи, че пропорционалното разпределение на ваксините на квотен принцип на база население трябва да бъде приложено, както за доставките, така и за поръчаните количества. Целта е да се гарантира едновременно изпълнение на фазите по ваксинационните планове и ваксинирането на лицата от рисковите групи.

Държавите членки постигнаха споразумение ваксините да бъдат разпределени между страните по алгоритъм, основан на броя на населението, пише standartnews.com.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235727 | Одобрение: 25087
чирак....тоя кавал е оборудван само с една дупка.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
3
chirak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14497 | Одобрение: 4702
Последната дупка на кавала може и да не се ползва.
2
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235727 | Одобрение: 25087
Тоя да не се прави на "дръж ми калпака", ами да вдига телефона и да се обади в Русия за истински ваксини......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама