Борисов видя двоен стандарт към България и Румъния за Шенген

08.11.2018 / 15:35 7


Има двоен стандарт от ЕС към България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство. Това заяви премиерът на България и председател на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия, информираха от ГЕРБ, предаде News.bg.


"Всички европейски институции и държавни лидери казаха, че по въздух сме готови да влезем още сега, но все още нищо не се е случило", коментира Борисов.

По думите на председателя на ГЕРБ на предстоящите европейски избори политическите опоненти на ЕНП ще задават много въпроси, като на някои от тях ЕНП все още няма отговор.

Най-големите предизвикателства пред ЕС са Брекзит и Европа на две скорости. По думите на Борисов за Брекзит е свършена изключително много работа, но има още няколко ключови неясноти, които трябва да се решат.

"Ако с миграцията някак успяхме да се справим, то Европа на две скорости може да счупи ЕС и евроскептицизмът в някои страни да се засили", каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на своето изказване пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки.

"Преди години предупредих какви може да са последствията за Европа, ако не се вземат мерки за защита на външните граници", каза Борисов.

Според него България е направила необходимото и е изпълнила дълга си към опазване на сигурността на европейските граждани. "Други страни не го направиха и виждате какви са последствията - цели държави се разтресоха", каза председателят на ГЕРБ.

Премиерът Борисов отбеляза през какви трудности са преминали България и Македония при подписването на Договора за добросъседство. "Ние дадохме пример как една партия като ГЕРБ - част от ЕНП, и социалдемократическата партия на Заев в Македония могат да постигнат този успех. Ние го направихме, защото сме уверени, че гарантирането на европейска перспектива на Македония минава през този договор", категоричен бе българският премиер.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 56562 | Одобрение: 30802
добре да има двоен и троен стандарт за такива тежко корумпирани страни като БГ. защо се сърди толкова Бойко. ЕС е лицемерен и няма му го кажат в прав текст. нормално е да не искат внос на корупция 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама