Борисов втрещи всички от Давос: Ще приемем Истанбулската конвенция с резерви, и арменският поп я е приел!

25.01.2018 / 15:50 36

 

 

 

 

Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ясно разписан - "За" или "Против" да пребиваме жените и децата в България. Ние ще я приемем тази Конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов от Давос, където той пристигна, за да вземе участие в Световния икономически форум.  Всички останали текстове, за които говорят - "трети пол", "гей бракове" - всичко останало изобщо не фигурира в тази Конвенция. Не случайно и днеска Армения, след Сърбия, Албания, Турция - всички са я приели - дето се вика и арменския поп я е приел...

Въпреки всичко, аз винаги съм работил в диалог с обществото, с църквата, с мюфтиите и затова помолих колегите да не бързат с приемането й и вкарването й в зала, да направим още веднъж обсъждане, да видим тези псевдоносители на морал, които толкова глупости изприказваха последните дни - едва ли не, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол и някакви нови отношения... Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене, категоричен бе Борисов.

Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата. Те са двулични от БСП - в Европа говорят едно, в България гласуват друго. Така че нека да видим държавите, които са я приели в този й вид (Конвенцията - бел. ред.), ние ще я приемем с резерви, така че всички да са сигурни и спокойни, поясни Борисов. Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерв, за да са спокойни всички.

Борисов уточни, че ще пита и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава, че от ГЕРБ не искат да има насилие над жени и деца.  Вотът на недоверие Това беше просто един вот, но да се подбере времето, когато сме най-много заети, когато единият ден десет, другият ден 13 министри водят съвети и през минути ми звънят да се консултираме това, което се прави... И точно тогава да се избере вотът в тези дни, знаейки се колко сме заети, действително много работа имахме, те знаеха, че това е просто един начин да ни изложат, коментира Борисов. И аз понеже винаги съм бил за обединена нация, бил съм винаги политиците да бъде по възпитани, ако щете, не можем да участваме в подобно нещо. Още няколко месеца имаме председателство, не само ние, Балканите чакат да свършим много работа. Не само Балканите - и големите ни други съседи чакат много неща да направим, така че благодаря на колегите, които се подкрепили вота, каза още премиерът.

© Actualno.com
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
1
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 70367 | Одобрение: 34277
Очаквайте в ''Борисов 4'', всички министри на чело с Тиквата, в стил ''Кончита Вурст''...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
18
1
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Ако намери някой грамотен от ГЕЙРБ да му я прочете на глас. Ама явно яко му е влязло послушанието отзаде и не може да шава.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама