Бойко Борисов: Бях се зарекъл да не идвам на волейбол, докато не ремонтираме ДКС

19.06.2015 / 15:38 2

Фото: Румен Сарандев

Премиерът Бойко Борисов инспектира заедно със спортния министър Красен Кралев зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Следващата седмица съоръжението трябва да приеме мачовете от Световната волейболна лига България – Куба, като в момента текат усилени довършителни ремонтни дейности.

„Ремонтът върви добре, направо не мога да позная залата. Преди време бях на волейбол и си казах,че докато не ремонтирамe ДКС, няма да стъпя на мач тук. Лошото е, че навремето са я правили много паянтова и по време на ремонта укрепването е било проблем. Не очаквахме, че  тази зала ще е  толкова компрометирана като конструкция и затова от една страна им давам зор да спазват сроковете, но от друга не искам да прекалявам. Защото по-добре там, където има нужда от повече технологично време за бетоните, за по-добра армировка, да се направи“, каза Борисов.

Запитан ще присъства ли на мачовете от Световната лига следващата седмица, той заяви: „Направихме си зала, защо да не дойдем да гледаме“.

Премиерът припомни, че другия месец предстои откриването на спортната зала в Русе. „Хубаво е да има конкуренция. Колкото повече качествени зали, толкова по-добре“.

Спортният министър Красен Кралев също коментира ремонта на ДКС. „Трябва да сме много щастливи с това, което се случва в Двореца. Добре е също, че се прояви и разбиране за закъсняването, тъй като по време на ремонта излязоха много проблеми. Очевидно мита за голямото и здраво социалистическо строителство рухна. Като видяхме какво се случи с тази зала – колоните, подпочвените води, плочи липсваха. Убеден съм, че и в София ще имаме същите проблеми със зала „Фестивална“, с „Академик“, със Зимния дворец. В момента търсим финансиране и за зала „Владислав, където покривът тече“, каза Кралев.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
1
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Той си бил наптавил зала.... Егото му ще го довърши, тоя наш Боко...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
4
1
sokrat (преди 8 години)
Рейтинг: 193 | Одобрение: 88
Не е ли по-важен крайния резултат ....., а не личността? Аз бих желал моя град да се развива  и бих уважавал всеки ,който би помогнал за това успешно развитие!
Къща за гости Алла, hotelalla.bgYour text to link here...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама