Бойко Борисов: Горди сме! Чуждото управление е далеч в миналото. Българската дума се чува и цени

03.03.2019 / 08:14 5

София. Честит Трети март! В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България. Това казва премиерът Бойко Борисов в своето поздравление по случай Националния празник на Република България 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност“, отбелязва Борисов.

„Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави. Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света. Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори. Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени“, посочва министър-председателят.

„Идеалите на Възраждането са надградени със 141-годишните опит и мъдрост на българската нация. Днес съм убеден, че трябва да сме повече оптимисти, защото реалните резултати от постигнатото са видими и имам вярата, че ще продължим да ги надграждаме заедно като народ. Защото неведнъж сме показали, че умеем да сме единни, особено пред трудностите. Защото можем да сме пример за етническа толерантност и знаем как да живеем в разбирателство. И най-вече защото ценим мира и просперитета. Бъдете живи и здрави и нека бъдем горди, че сме българи. Честит празник!“, завършва премиерът. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
2
nimfa1925 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1275 | Одобрение: 680
Ей БОК-Винету(турците ще ме разберат) щом получавате поздравителни писма от предишните и настоящите поробители ,независимоста и думата ви се чуват само когато сте в ТОАЛЕТНАТА!
24
6
Yann (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30827 | Одобрение: 12927
Ко каза, ко?!? Ако си верва, от лудницата да го прибират веднага. Нямам думи да опиша простотията, наглостта, неграмотността и алчността на това същество.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
25
0
Дедо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 2613 | Одобрение: 1503
Политиците да се скрият и замълчат - поне за един ден !!! Честит национален празник !!!
29
9
gugutka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 39162 | Одобрение: 17442
Този идиот живее в някакъв негов свят и се опитва да заблуди всички, че живеят в него.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама