Бойко Борисов: Мен Слави Трифонов ме е...

13.01.2017 / 22:02 27

Попитан за критиките към нето от Слави Трифонов, той обясни: „Мен Слави ме е ругал 8 години и то така, както никой никога не ме е ругал.

Никога не нападам пръв и мисля, че до този момент с Румен Радев сме имали много колегиални отношения. Аз не участвах в кампанията, имам само едно появяване с Цецка Цачева. Не са ме питали за нищо по време на кампанията. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред БНТ. 

"Ние трябва да се държм инстутицонално добре. Обадих се на Радев за Нова година, ще отидем на церемониите. Нека не слушаме лъжите на една партийка. Ако са искали да направят преди 2 месеца правителство, да са го направили. Радев победи честно, той има огромна отговорност, командвал е ВВС, истински се надявам да има успех. След 10 дни за месеци наред ще дадем всички решения в ръцете на един човек, без никой да го напътства, ако не броим г-жа Нинова", категоричен е Борисов. 

 

 

 

"Само му стискам палци и най-добронамерено му пожелавам да успее и тази отговорност да не го смаже. Едно е да намираш кусури, но когато концентрираш цялата власт, това е голяма оговорност", допълни премиерът.

 

"Ние много пъти сме печeлили, но не сме правили проблем от това никога и не сме се възгордявали. Беше добре, че загубихме от един достоен кандидат. Аз самият обичам самолетите и като гледах самолетите, дори аз бих гласувал за него. Можехме ние да изкараме един ген. Попов. Тогава два самолета един срещу друг", смята Борисов.

 

"Аз винаги съм се съобразявал, защото народът ме е вдигал и сваял, допълни премиерът. - Ние сме си направили нашите поуки, защото колкото повече запълваме дупките, на всички им е хубаво. Искат повече справедливост, партията го усети, аз го усетих и сега сядаме и смятаме с кое не успяхме."

 

"Искрено искаме мажоритарни избори, не ми се слушат тезите на БСП. За референдум говорихме много дълго. Всички считаха, че той е против ГЕРБ. Аз съм произлязъл от народа и съм служил само на хорат. Аз нито съм внук на член на политбюро, аз съм дете на малтретирани от този режим. И сега какво? И внуците им сега да ни дават акъл. Техните родители ни мачкаха, сега синовете и внуците им да ни мачкат. Аз нито искам да ги убивам, както са правели те, но да ми говорят за морал, не искам да ги слушам", заяви Борисов. 

 

"В политиката има морал. Като загубиш, дърпаш се настрани и се появяваш пред хората и казваш какво можеш да надградиш. Ако ни изберат, управляваме, ако не - отиваме опозиция. Така направи Камерън, така направи и Ренци в Италия и той ще спечели изборите, убеден е лидерът на ГЕРБ. - Саша Вучич каза, ако загубя президентските избори, ще отида на предсрочни.". 

 

„Хората казаха какво искат на референдума. Аз им казах на моите хора – ние направихме партия с нула лева субсидия. Изключително грешно и популистко е да има 1 лв. субсидия, защото ще пратим партиите при олигарсите. Знам, че хората сами ще разберат това. Партиите имат нужда да поддържат офиси, медии, плакати. Схемата с дарения води до зависимост“, добави той.

 

Попитан за критиките към него от Слави Трифонов, той обясни: „Мен Слави ме е ругал 8 години и то така, както никой никога не ме е ругал. Но не той, а 2,5 млн. са гласували на референдума. Това са повече отколкото за Радев. Какво, ние не трябва да приемем вота за него ли. Но сега ние да философстваме, че хората били тъпи и не знаели за какво гласуват, утре и за нас така може да кажат. Хората казаха – 1 лв. субсидия, мажоритаен вот. За нас не е изгодно, това е изгодно за опозицията, защото сме партия, излязла от властта. Българският народ има невероятен инстинкт, ако не им харесва, пак ще го преправим.“

 

„Аз като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Много ми е минало през главата, много хора съм обидил. Стигал съм до извода, че утре трябва да лижеш там където плюеш“, коментира Борисов въпроса дали е изключено след предсрочните избори да видим ГЕРБ в коалиция с БСП.

 

„Сега виждам една възбуда в много хора, че ще се справят с мигрантите. От два месеца имаме нула настиск, ние се справихме с тях. Други казаха, че ние ще вдигнем пенсиите, след като видяха, че вдигнахме излишъка от контрабанда. Те мислят лесно се харчат. Ако ние не разбутахме държавата при този ръст на икономиката, след две години можеше да помислим. Но ние минахме четвъртото тримесечие и сме на плюс. Ако вървим в този тренд, ще го направим. Зор ли е сега да счупят държавата“, не скри гнева си Борисов.

 

"За инвалидните пенсиите можеше и още. 9 хиляди пенсии не успяхме да ги пречупим и да вземем само тези, които заслужават да ги получават. Сега каква е кампанията на БСП или на националистите – ще вдигнем пенсиите ще увеличим парите, ама от къде бе? Така и аз ще гласувам за тях. В момента, в който им вдигнат данъците, ще влязат в сивия сектор, категоричен е Борисов. - Ще дойде март или април, едни ще са първи, други втори, четвърти, при тези отношения на партиите на тотално отричане. Всички казват с кого не може. Ще бъде тежко."

 

"Ще настане политическа криза, докато народът не вземе една тояга да ни изпъди всички. Ако са малко по-смирени, по-разумни... На тези личностни нападки, обиди, само нашето много по-добро възпитание от тях не ми позволява да им отговоря. Все пак майка ми е била учителка", ядоса се Борисов.

 

"Всяка дума е обида, всяко обръщение е нападка. Но не е късно човек да се промени и аз съм обиждал, призна премиерът. - Нашата мисъл трябва да бъде как от април нататък в този тежък свят да действаме. Защото е добре, че Путин и Тръмп говорят за разбиране, но министрите на Тръмп друго говорят. Трябва да градим и тук партиите трябва да видят как да се обединим." 

 

Pik.bgПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
HAVOS (преди 5 години)
Рейтинг: 77 | Одобрение: -13
8-)
Магазин за фитнес уреди и аксесоари Your text to link here...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама