Бойко Борисов: Опасните бежанци се местят до границата

25.11.2016 / 18:46 4

Снимка: Булфото, ахрив

Хората, които не спазват обществения ред в Харманли, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Те ще бъдат изолирани в бивши изоставени казарми по 50-100 човека. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка Бойко Борисов.


"Ще преместим до сряда бежанците на границата. Ще ги настаним в бивши казарми", обяви след посещението си в лагера премиерът. 

Борисов съобщи още, че около лагера в Харманли ще се поставят осветление и кльонове в двете посоки, за да се ограничат онези, които нарушават обществения ред. До четвъртък ще бъдат завършени всичките съоръжения.

Основният организатор на размириците е задържан, съобщи Борисов. По думите му той е бил арестуван вече в Германия. Там е лежал в затвора за разпространение на наркотици. Експулсиран е, после е дошъл в България, преди 4 месеца, и е започнал подривна дейност. Той ще бъде веднага изведен извън страната. 

В същото време тези, които нарушават обществения ред, максимално бързо ще се търси начин да се екстрадиртат от България, бе категоричен премиерът в оставка. „Това, което се случи снощи, беше един доста голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип. Не искам да деля хората на националност. Срещнах се и с едните, и с другите. Действително не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците. За кой ли пореден път призовавам хората, които управляват в Москва и Вашингтон да се спре тази война. Всичко, което се случва, е заради тази война“, заяви Борисов. По думите му хората искат да се приберат обратно, но няма къде. 

„Бих ги разделил мигрантите на две групи – едни, които мирно си чакат решенията на европейските директиви и международните конвенции, спазват реда, ние сме ги записали, доволни са от българите. Помолиха да благодаря за топлото гостоприемство. Има други, които считат, че ние сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета, да правят каквото си искат, да нарушават обществения ред на държавата, която им е дала гостоприемство. Едни им дават мляко, памперси", каза още Борисов. 

Бойко Борисов също коментира и на профила си във Фейсбук ситуацията в Харманли:
Днес отново посетих бежанския лагер в Харманли след снощи и влязох вътре, за да се срещна с мигрантите. Разговарях със сирийци, които изразиха своите благодарности и посочиха, че българските власти се държат много добре с тях, осигуряват храна, вода и дрехи. Те ме информираха, че снощи други обитатели на лагера от афганистански произход са ги убеждавали и призовавали да излизат и да създават безредици. Последвали са спречквания между афганистанци и сирийци, като последните са останали по стаите си. С ръководствата на службите ще продължаваме да следим много внимателно ситуацията. Както вече информирах, голяма част от инициаторите са вече задържани и ще бъдат преместени в комплекси от затворен тип. А първият самолет за Афганистан, с който ще върнем подстрекателите на бунта от афганистански произход и други техни съграждани, ще отлети през декември.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
nostradamus (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Зa СТО милиона от ЕС, които открадна  мутрата премиер, ПРОДАДЕ България и подписа Постановление 208 за ЗАСЕЛВАНЕ НА ЦИГАНИТЕ - ДЖИХАДИСТИ в Родината ни. Това, което се случва е нищо в сравнение с урагана, който предстои. Десетки хиляди ислямисти ще  БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 г. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769
2
1
caisa (преди 10 месеца)
Рейтинг: 8105 | Одобрение: 1625
От другата страна на границата им е мястото
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА
7
0
1 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДЕПОРТИРАТ СЕ!!!!!!!!!!!!!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ САМО ЧЕ НЕ ОПАЗИ РОДИНАТА ОТ ТЕЗИ, НО И СЕГА ГИ ОСТАВЯШ ТУК?!?! ЗАЩО?????????????
12
0
Karamel (преди 10 месеца)
Рейтинг: 20696 | Одобрение: 10511
Не "на границата", ИЗВЪН границата!!!! Гняв
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама