Бойко Борисов: Опасните бежанци се местят до границата

25.11.2016 / 18:46 4

Снимка: Булфото, ахрив

Хората, които не спазват обществения ред в Харманли, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Те ще бъдат изолирани в бивши изоставени казарми по 50-100 човека. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка Бойко Борисов.


"Ще преместим до сряда бежанците на границата. Ще ги настаним в бивши казарми", обяви след посещението си в лагера премиерът. 

Борисов съобщи още, че около лагера в Харманли ще се поставят осветление и кльонове в двете посоки, за да се ограничат онези, които нарушават обществения ред. До четвъртък ще бъдат завършени всичките съоръжения.

Основният организатор на размириците е задържан, съобщи Борисов. По думите му той е бил арестуван вече в Германия. Там е лежал в затвора за разпространение на наркотици. Експулсиран е, после е дошъл в България, преди 4 месеца, и е започнал подривна дейност. Той ще бъде веднага изведен извън страната. 

В същото време тези, които нарушават обществения ред, максимално бързо ще се търси начин да се екстрадиртат от България, бе категоричен премиерът в оставка. „Това, което се случи снощи, беше един доста голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип. Не искам да деля хората на националност. Срещнах се и с едните, и с другите. Действително не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците. За кой ли пореден път призовавам хората, които управляват в Москва и Вашингтон да се спре тази война. Всичко, което се случва, е заради тази война“, заяви Борисов. По думите му хората искат да се приберат обратно, но няма къде. 

„Бих ги разделил мигрантите на две групи – едни, които мирно си чакат решенията на европейските директиви и международните конвенции, спазват реда, ние сме ги записали, доволни са от българите. Помолиха да благодаря за топлото гостоприемство. Има други, които считат, че ние сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета, да правят каквото си искат, да нарушават обществения ред на държавата, която им е дала гостоприемство. Едни им дават мляко, памперси", каза още Борисов. 

Бойко Борисов също коментира и на профила си във Фейсбук ситуацията в Харманли:
Днес отново посетих бежанския лагер в Харманли след снощи и влязох вътре, за да се срещна с мигрантите. Разговарях със сирийци, които изразиха своите благодарности и посочиха, че българските власти се държат много добре с тях, осигуряват храна, вода и дрехи. Те ме информираха, че снощи други обитатели на лагера от афганистански произход са ги убеждавали и призовавали да излизат и да създават безредици. Последвали са спречквания между афганистанци и сирийци, като последните са останали по стаите си. С ръководствата на службите ще продължаваме да следим много внимателно ситуацията. Както вече информирах, голяма част от инициаторите са вече задържани и ще бъдат преместени в комплекси от затворен тип. А първият самолет за Афганистан, с който ще върнем подстрекателите на бунта от афганистански произход и други техни съграждани, ще отлети през декември."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
caisa (преди 3 години)
Рейтинг: 8113 | Одобрение: 1633
От другата страна на границата им е мястото
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА
12
0
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Не "на границата", ИЗВЪН границата!!!! Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама